vrijdag 5 april 2013

Woordloze vrijdag


#Welk liedje waarin NIET gezongen wordt vind je heel erg mooi?

Niet echt een moeilijke keuze dit keer, alhoewel ….... er zijn natuurlijk duizenden woordloze liedjes die prachtig zijn.
Deze is echter zo mooi dat hij nu al tot all-time-classic-adembenemend uitgeroepen is (door mezelf;-)) en blijft dat ook naar mijn bescheiden mening.

Een simpel woord als titel, een woord dat te pas en te onpas gebruikt wordt in heel veel situaties. Een woord dat makkelijk over ieders lippen glijdt, een woord dat misschien minder inhoud heeft dan menigeen er mee bedoelt, of waar het oorspronkelijk voor bedoeld is.
Beetje wazig wat ik hier allemaal ophoest? 
Nou, sorry dan!!
Je zult zelf merken als je dit woord weer eens klakkeloos gebruikt hoort worden, dat je gaat nadenken of diegene het oprecht bedoelt of dat het meer een stopwoordje is geworden in onze taal.
Dat het zonder nadenken gezegd wordt, terwijl het, mits gemeend gezegd, een hele mooie betekenis kan hebben.

Eigenlijk behoeft dit geen uitleg, je moet gewoon je ogen sluiten en genieten van iets groots, een meesterlijk muziekstuk in een modern jasje.
Ogen open houden mag natuurlijk ook, zien hoe Colin Benders zijn trompet bespeelt is op zich al Kunst met een grote K!
Met zijn Kyteman Orchestra speelt hij de sterren van de hemel.
Ennuuhhh, sorry voor mijn enthousiasme;-)

©José '134 opmerkingen:

 1. Colin bespeelt zijn trompet als geen ander, P R A C H T I G!

  Mijn haren gingen recht overeind staan toen ik het "WOORD" las, maar gelukkig werd mijn gemoedstoestand weer gestabiliseerd door het woordeloze lied.

  Tja het woord "SORRY"... ik heb er een pest hekel aan, te vaak gehoord zonder enige betekenis, door velen te snel gezegd om ergens maar gemakkelijk van af te komen... voor mij is het een woord zonder inhoud.

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies wat ik bedoelde Barbara! Maar in deze muzikale jas gestoken vind ik het een onmetelijk abominabel grandioos woord;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat kan die man prachtig trompet spelen, kende hem niet, nu dus wel. Ben weer een beetje boven water werd woensdagmiddag ineens hartstikke beroerd, wat SORRY (haha)had je willen mailen over vandaag. nee dat was me dus echt ontschoten tot net dan. het woordje sorry zegt mij ook vaak niet zoveel, 101 excuses vaak om niets, wortd het gebruikt.

  Sorry josè ik ga even verder,

  Fijn weekend, liefs Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, niks sorry!! Ik was er van uit gegaan dat de volgende op het lijstje aan de beurt was, dus dat maakt niks uit!
   Gadver, hoop dat je je weer wat beter voelt!


   Jij ook fijn GEZOND weekend!

   Verwijderen