woensdag 29 mei 2013

Dan Brown - Inferno


Beschrijving volgens achterflap:
Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoicijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.
De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen …...


Weer een echte Dan Brown, boordevol prachtige sfeerimpressies, gedetailleerde beschrijvingen van eeuwenoude kunst en mooie steden.
Maar vooral weer een speurtocht naar de clue van zijn verhaal. De spanning die voelbaar beschreven is als het om tijd gaat. Personages waarvan je niet weet of ze hem helpen of niet, wendingen die het hele verhaal weer op zijn kop zetten. Kortom een geniaal in elkaar gehaakt verhaal.
Blijkbaar zijn de meningen weer verdeeld, of dit boek beter is dan zijn vorige boeken of niet.
Iedereen heeft recht op zijn eigen mening gelukkig.
Nou ik geef er niks om wat iedereen denkt of zegt, ik ben gewoon een groot fan van zijn schrijfstijl, opbouw en woordkeuzes en geniet dan ook van deze nieuwe.
Enige minpunt vind ik dat we nu waarschijnlijk weer jaaaaaaaaaaaaren moeten wachten op zijn volgende!!
Maar gelukkig zijn er meer briljante schrijvers ;-)

Moet toch nog even iets kwijt.
Gelukkig had ik het boek vorige week al uit, want wat schertst mijn verbazing;
Gisteravond keek ik toevallig naar EditieNL en die denken dat het nodig is om even te vermelden dat Inferno in de boeken Top Tien op 1 staat, niks mis mee, maar meteen geven ze verdorie heel de clue weg in een onnozel itempje. Zo'n hekel aan dat soort spoilers …......

©José '13

Kijk voor evt. beschikbaarheid of reserveer bij: Bibliocenter

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig heb ik Editie NL niet gezien. Maar het klinkt goed. Ik heb hem als dwarsligger besteld. Dus ik kan hem binnenkort ook gaan lezen.

    BeantwoordenVerwijderen