zaterdag 9 maart 2013

Meer muziek in de ochtend ;-)


#Vraag van Yvon: wat was je eerste singletje wat je kocht of kreeg?

Eén seconde hoefde ik hier maar over na te denken, wel vreemd want volgens mij heb ik hem niet eens meer, maar je eerste vergeet je volgens mij nooit;-)

Vroeger was ik helemaal into MichaelJackson, toen hij nog enigszins normaal overkwam.
Hij mag dan van alles op zijn geweten hebben gehad, of niet, rare dingen hebben uitgevreten, zijn hele lijf naar de filistijnen hebben geholpen, zijn mooie gezicht tot een bouwval laten verbouwen en ga zo maar door …...

Toch is en blijft zijn muziek geniaal, een niveau dat niet veel artiesten halen of nog ooit zullen halen. Met een paar andere hele groten zal hij altijd op een eenzaam hoog level blijven.
Als je eens naar zijn lange discografie kijkt zijn er niet veel miskleunen die ik totaal niks aan vind. Maar de ene klinkt nu eenmaal beter dan de ander en smaken verschillen uiteraard.

Als ik nu naar die ellenlange lijst kijk springt er een uit die ik echt prachtig vertolkt vond door Usher (ook een megastrot trouwens) op de memorial van Mister Jackson, die hakte er wel in, daar krijg ik nog steeds iedere keer als ik er naar kijk kippenvel van over mijn hele lijf.
FF een linkje? Klik ----> Usher –Gone too soon.

Over Michael Jackson kun je eindeloos praten of discussies voeren, het is en blijft een uitmuntend zanger, ongeacht zijn levensstijl of vreemde leven, hoe je het ook wil noemen.

Maar ik dwaal weer af …. zoals gewoonlijk.
Mijn eerste album dat ik kocht was Off the Wall met als een van mijn favoriete singles deze:


©José '13


4 opmerkingen:

 1. Samba pa ti van Santana, gekocht in de jaren 70 maar ik vind het nog steeds een mooi nummer om naar te luisteren.

  Fijn weekend,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja Santana vind ik ook helemaal geweldig! Blijft inderdaad ten alle tijden mooie muziek! Deze vind ik ook prachtig : https://www.youtube.com/watch?v=eaKnRUfh_5I

   Verwijderen
 2. Oef michael jackson die vond ik vroeger niets was mij te disco, later begon ik zijn,liedjes iets mooier te vinden maar ben er nooit echt fan van geweest en dan inderdaad dat verbouwde gezicht ene groot bouwbedrijf is er niets tegen (haha).

  Ik heb mijn eerste lp`s ook niet meer heb er volgens mij sowieso niet veel meer ja die van All Rapone nog allemaal en volgens mmij Johan die van de dire straits maar ik denk dat meeste weggegooid zijn helaas heeft johan van tijd tot tijd opruimwoede, mis best veel dingen.

  Fijne zondag, Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Disco of niet, toch heeft hij inderdaad veel geniale muziek gemaakt ;-)

   Opruimwoede heb ik soms ook wel eens last van, in de regel gooi ik tegenwoordig dingen die ik meer dan een jaar niet gebruik weg.
   Die dingen mis ik dan ook niet meer denk ik ;-)

   Verwijderen