zaterdag 23 maart 2013

Charlotte Link – De toeschouwer


Beschrijving:
Ik ben niet meer dan een toeschouwer in het leven van anderen
Buiten staat een auto. Ik geloof dat iemand mijn huis observeert. Dat gaat al een aantal weken zo. Ik zie het licht van de koplampen als de auto nadert. Over een hobbelig bospad, want er is geen andere manier om hier te komen. Dan gaan de koplampen uit. De auto staat ergens en ik weet niet wat de chauffeur wil. Wat hij van míj wil.
Hij observeert ze dag en nacht. Vrouwen die hij niet kent. Uit de verte slaat hij de mooie Gillian Ward gade. Een succesvolle vrouw, gelukkig getrouwd, moeder van een reizende dochter: hij idealiseert haar. Totdat hij erachter komt dat hij tegen een façade aankijkt en niets is wat het lijkt.
Gelijktijdig schrikt een serie van drie moorden Londen op. De slachtoffers zijn drie alleenstaande vrouwen, op een raadselachtige, sadistische wijze omgebracht. De politie is op zoek naar de psychopaat die dit op zijn geweten heeft. Een gestoorde man. Een zieke man. Een man die vrouwen haat.

De laatste nieuwe van Charlotte Link, en weer eentje die geneigd is om onder je huid te kruipen.
Verschillende, goed beschreven, karakters die op de een of andere manier raakvlakken hebben.
Spannende, geraffineerd in elkaar geweven verhaallijnen die je niet het gevoel geven zoals bij sommige schrijvers dat je na 2 pagina's al weet wie het gedaan heeft.
Soms bekroop me een beklemmend gevoel, het idee dat ze MIJ bij wijze van spreken aan het observeren waren. Ja ik heb zelfs soms stiekem onder de gordijnen door gekeken ;-)
Een boek dat je niet snel weglegt, vlot leesbaar en verrassend op het eind.
That's my cup of tea (koffie in mijn geval;-)).

Voor mijn gevoel wordt deze schrijfster steeds populairder, maar ja wie ben ik :-P.

©José '13

Kijk voor eventuele beschikbaarheid of reserveer gratis: Bibliocenter

3 opmerkingen:

 1. Ik noem mezelf altijd een "golvende" lezer, de ene keer verslind ik boek na boek en de ander keer kijk ik er tijden niet naar om en ligt het op m'n nachtkastje te verstoffen. 'K ga dit boek wel op mijn leeslijst zetten... voor het moment dat ik behoefte heb aan iets spannends en niets anders voor handen heb ;) LOL!

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit wat van haar gelezen, maar ik hoor zoveel goede reacties. Ik zal er toch maar eens 1 van gaan lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alweer een boek om aan de leeslijst toe te voegen. Al moet ik bekennen, dat ik vroeger veel meer las dan tegenwoordig. Thrillers, detectives en historische romans hebben mijn voorkeur, maar vaak wordt het dan een film op tv i.p.v. een boek. Vast wel vaker horen zeggen???

  Groetjes,
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen