donderdag 21 februari 2013

Rizzoli & Isles serie van Tess Gerritsen.


Aangezien ik met mijn knie veel (verplicht) zittend vertier moest zoeken had ik dus voor het gemak een Ereader aangeschaft.
Simpelweg omdat ik niet de hele tijd iemand lastig wilde vallen om voor mij boeken te gaan halen bij de bieb. Echte boeken are still “The Bomb” ;-)

Surfend over de wilde golven van het web kwam ik hier en daar aardig wat leesvoer tegen dat ik nog graag wilde lezen. Zo had ik dus ook alle boeken van Tess Gerritsen uit de serie Rizzoli & Isles gevonden (op de laatste na, de tiende).
Toen ik eenmaal in het eerste deel begon was ik gelijk verkocht en heb ze alle 9 in een ruk uitgelezen. Spannend, meeslepend en ook soms een beetje luguber, zoals we wel van Tess gewend zijn ondertussen.

De serie gaat dus over twee vrouwen, je mag wel zeggen, heel erg sterke vrouwen. Totaal verschillende typen vrouwen die zich staande moeten zien te houden in echte zogenaamde “mannenberoepen”, dus ook in de mannenwereld.

Jane Rizzoli is een politieagente die op geheel eigen wijze de wet probeert te handhaven en voornamelijk te maken krijgt met moorden waar je U tegen zegt, laat staan de moordenaars die ze moet proberen op te sporen. Ik kan wel zeggen dat dat soms aardig wat om het lijf heeft.
Jane wordt in het eerste boek op een mooie, indrukwekkende manier door Tess Gerritsen tot leven gewekt als een sterk karakter waar je je petje voor af neemt.

Dr. Maura Isles is lijkschouwer van beroep en dat zul je weten ook. Zij komt in boek twee pas om het hoekje kijken. Maar dan is ze er ook! Je hebt soms een sterke maag nodig, maar niet op een manier dat je het boek meteen weg zou leggen. Nee wat dat betreft is Tess ons best wel goedgezind, prachtig hoe ze details weet te vertellen en omschrijven waardoor je gaat begrijpen hoe je er achter kunt komen waaraan of waardoor iemand is gestorven. Best interessant soms hoor!

Deze twee dames krijgen met elkaar te maken via hun werk en langzaam aan begint zich tussen hen een band te ontwikkelen.
Nou hoor ik je zeggen, heb je niets anders tussendoor gelezen?
Ben je helemaal gek! Mooi niet, deze moesten achter elkaar uit. Geen minuut verveelden ze me die twee dames met al hun werk en privé-perikelen, sterker nog, al waren het er dertig geweest dan nog had ik ze achter elkaar gelezen.

Ik zal er een link bij zetten voor de volgorde, mocht je zin hebben om ze ook te lezen, wel zo handig zoeken dan denk ik;-)
Tess Gerritsen op Wiki <---Klik

Of voor beschikbaarheid en evt. reservering bij: Bibliocenter

Lees ze! ;-)

©José '13

5 opmerkingen:

 1. Helaas ben meer van de waargebeurde verhalen, maar wilde je even beterschap wensen, hier klopklop nog gene griep of zo gehad, kan ik ook niet gebruiken want ga 1 maart ene weekeind met een scrapvriendin op stap.

  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind haar helemaal geweldig! Gelukkig ieder zijn eigen smaak, ik lees meestal alles waar letters in staan;-)

   Ben weer een heel stuk fitter gelukkig! Alleen fungeer ik 's nachts nog als waakhond met mijn geblaf.
   Klop inderdaad maar af want er blijkt weer een nieuwe griepgolf aan te komen :-(

   Alvast heel veel plezier!!

   Verwijderen
 2. Goedemorgen José,

  Even een kort bericht van mij, ik wil je uitnodigen voor onderstaande tagging game. Die je mee?

  There is a tagging game going around where you reveal a few things about yourself,I would like to know about you...I have tagged you and if you would like to participate follow back to my blog for the list of questions. If you do not wish to participate do not feel obligated.

  Lieve groet,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Intussen heb ik 'Het stille meisje' gelezen. In één woord schitterend! Wat een meeslepende spanning en toen ik eenmaal al lezende de rollen van de twee dames Jane&Maura goed kon volgen, kon ik amper stoppen met lezen. De manier al waarop de verschillende scenes en karakter+ de monologen zijn beschreven is verbluffend. Goed, ik heb van Tess bijna de hele serie op m`n e-reader staan, dus kan ik voorlopig vooruit!
  Gerard Schreyer, Amersfoort

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja geweldig als je dan alles achter elkaar kunt lezen!
   Ik heb ook wel eens naar de tv-serie die van deze dames gemaakt is gekeken, maar toch gaat er niets boven het originele boek vind ik.
   Geniet er van! En leuk dat je reageerde! :-)

   Verwijderen