zaterdag 29 december 2012

Tijdverdrijf


Daar zat ik dan met een knie die niet wilde wat ik wou. Gelukkig gaat het nu de goede kant op maar auto rijden is nog steeds niet echt prettig. (Grmbbls%$*&^%$#@ = krachtterm;-))
Aangezien ik dus een snelle lezer ben blijkbaar, was ik al snel door mijn voorraadje biebboeken heen.
Niet getreurd, mijn zusje was een poncho aan het breien voor haar dochter en zei dat ze me het “recept” wel zou sturen dan kon ik er een voor mijn schoondochter breien als ik me verveelde, er zin in had en zei er een wilde natuurlijk.
Garen was al snel gehaald en ik begon er lustig op los te breien. Makkelijk patroon, gewoon de regels een beetje volgen. Zonder erbij na te denken breidde ik precies het aantal naalden en centimeters. Mijn gemak houden met die knie was dus niet zo moeilijk. In recordtempo had ik hem af, slechts 3 weken en ik had een mooie zwarte poncho.
Tot we hem eens wat beter bekeken en ze hem pastte … kanonne, hij was zo groot dat ik er een gemiddelde 2-zitsbank makkelijk mee kon bekleden. Echt geen gezicht. Ik had dikker garen en dikkere naalden gebruikt. Stuk afknippen en omzomen is geen optie voor een breisel, dus uittrekken en opnieuw beginnen dan maar. Na wat heen en weer tellen kwam ik tot de conclusie dat ik aan ongeveer de helft van de steken echt wel genoeg had gehad. Krijg je ervan als je chaotisch impulsief bent, maar hij is wederom af … een kleinere versie dit keer en hij past ook nog :-P Oh en nog een lekker warme sjaal ook nog voor erbij. Goed bezig José ;-)

Maar ondertussen had ik dus mooi niks te lezen en om iemand anders steeds naar de bieb te sturen vond ik ook wel een beetje lullig. Dus heb ik, een boekenfreak bij uitstek, een e-reader aangeschaft.
Denk dat ik hem alleen als noodoplossing ga gebruiken want ik vind niks prettiger dan een tastbaar naar boek ruikend boek te lezen.
Nou heb ik dus eens wat rond zitten snuffelen en hier en daar wat e-books gedownload. Denk dat het er onderhand zoveel zijn dat ik in principe nog jaren vooruit zou kunnen. In feite krijg je er met een e-reader dus een verslaving bij, op zoek naar leuke (betaalbare of gratis) e-books, want het moet wel leuk blijven natuurlijk ;-). Nu nog lezen dus.

Een mens moet iets te doen hebben blijkbaar, ik tenminste. Met mijn tenen spelen is geen optie, zo krom krijg ik mijn been namelijk nog niet;-)

Fijn weekend allemaal!

Groetjes José ........

10 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat het gauw beter gaat, je hebt in ieder geval een boel te lezen :)

  Je nieuwe header ziet er fantastisch uit!

  Fijne jaarwisseling,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. THX lieve Barbara! Jij en de jouwen ook een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2013.

   Verwijderen
 2. Er gaat inderdaad niets boven een echt boek in je handen. Maar nood breekt wet. Ik kan jouw keuze daarom wel begrijpen...
  En ook nog een poncho gebreid! Met enige aanloopmoeilijkheden weliswaar, maar ik mag je feliciteren met het eindresultaat. Zelf ben ik begonnen om (opnieuw) te leren haken. Vanaf de lagere school niets meer aan gedaan. Maar met uitleg uit You Tube-filmpjes kom je een heel eind. Er staan op Pinterest zulke leuke kleine werkjes, die moét ik gewoon proberen!!
  En tenslotte heel veel beterschap gewenst...

  Groetjes,
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad gaat er niks boven de real deal qua boeken;-)
   Oh haken heb ik ook wel eens gedaan! Als je eenmaal weer de slag te pakken hebt gaat het als gesmeerd dat haken en breien, net als fietsen verleer je dat volgens mij nooit. Op YT is inderdaad echt alles te vinden. Bron van inspiratie en mogelijkheden. Pinterest ben ik eerlijk gezegd niet meer zo vaak wezen snuffelen de laatste tijd, maar dat komt wel weer.
   Dank je wel Toos!!

   Verwijderen
 3. Gave header Jose, staat hij voor de dingen die je graag doet ;-))

  Breien is niet iets dat ik gelijk bij jou had geplakt maar zo zie je maar. Ik heb wel gelachen om het verhaal en zag het ook helemaal voor me.
  Kijk je e-reader dat is toch een voordeel bij je nadeel, je knie komt tot rust en jij kunt doen wat je graag doet: Lezen.

  Lieve, lieve Jose, ik wil je even speciaal bedanken voor al je mooie en bijzondere reacties die ik heb mogen krijgen van jou. Van de laatste was ik helemaal ontroerd, dank je wel, jij bent ook heel bijzonder!

  Ik wens je een mooi nieuw jaar en ik hoop dat je weer gauw ter been bent, wat volgens mij wordt jij helemaal niet blij van zitten.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles wat ik graag doe? Dan zou ik header te kort komen waarschijnlijk, maar een kleine greep is het inderdaad ;-) :-P

   Jij weet niet hoeveel verborgen talenten ik nog allemaal heb Tanja (hahaha, grapje!!) maar een ding is zeker, meten en wiskundige dingen zijn aan mij niet besteedt! En dat rondhangen hier komt inderdaad ongeveer mijn neus uit! ;-)

   Geen dank voor de reacties, die ontlok je me gewoon door je schrijfsels, dus dat is je eigen dikke schuld;-)
   Fijne jaarwisseling bijzonder mens!

   Verwijderen
 4. Ik hoop dat je snel opgeknapt bent met je knie er weer gezellig echte boeken lezen want er gaat niets boven ene papierenboek. Moest wel lachen om je omschrijving van de grote van de poncho, had je misschien inderdaad de tweezitter (als je die hebt) mee kunnen bekleden??? En van stil zitten weet ik alles af wet niet of je het op mijn blog hebt gelezen, ik mocht niet pc-en en niet scrappen ook een ramp, nu doe ik het maar neem heel veel pauze`s en dat is niet mijn sterkste kant.

  Wil je voor 2013 het allerbeste toewensen, gezelligheid, liefde, kracht en veel mooie gedachten spinsels.

  Liefs yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelfs een 2,5-zits Yvon, kun je je voorstellen dat die er over de hele breedte overheen paste en nog poncho over;-)

  Ik weet dat ik met die rare knie van mij eigenlijk niet eens moet klagen. Maar ik snap nu wel hoe gefrustreerd iemand met de aandoeningen die jij (en Jan hier trouwens ook) hebt er van tijd tot tijd moedeloos van kan worden. Altijd pijn, de ene dag minder als de ander en dan hier en dan daar. En als je inderdaad zoals jij al zegt je hobby's niet meer kunt beoefenen dan is het echt een kl*** tijd als de pijn weer eens in mega-mate aanwezig is. Ik merk dat je gewoon het beste naar je lijf kunt luisteren en niks forceren, maar das niet altijd even makkelijk.

  Ik wens jou en je gezin ook alle goeds, heel veel creativiteit en liefde en geluk, maar vooral heel erg weinig pijn!!!

  Liefs terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heeft u een leuke blog zeg! Van alles wat, en ik heb gelijk het receptje met de gehaktballetjes overgenomen en ga ik morgen maken! Ik ga zeker nog een keer terug komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, je mag wel je en jij zeggen hoor, anders voel ik me antiek;-)
   Ik spring inderdaad van de hak op de tak, al zeg ik het zelf :-P
   Smakelijk eten dan alvast Eva! En je bent welkom natuurlijk :-)

   Verwijderen