zaterdag 8 december 2012

Mark van Dijk - Bloeddorst


Beschrijving achterflap:
Een kannibalistisch genootschap opereert al jaren in het diepste geheim in Nederland. Op geraffineerde wijze weet één van de leden de tienjarige Jack Klinkhamer te ontvoeren voor een lugubere feestavond. Jack wordt verstopt in een bunker die diep in de Katwijkse Zuidduinen verscholen ligt. Alleen zijn ontvoerder is op de hoogte van deze locatie. Wanneer
Jack later die avond niet op het feest gepresenteerd wordt, weet de leiding van het genootschap dat er iets gruwelijk mis moet zijn gegaan. Om hun geheim te bewaren moeten ze Jack eerder vinden dan de politie en alle losse eindjes afhandelen.
De oudere en vermoeide rechercheur Jim Nieuwpoort, hoofd van de tactische recherche, leidt het politieonderzoek naar de verdwenen Jack Klinkhamer. Samen met zijn team zet hij alles op alles om de jongen te vinden, om uiteindelijk in een situatie terecht te komen waarin hij keuzes moet maken. De belangrijkste keuzes van zijn leven.

Over Mark van Dijk:
Katwijker Mark van Dijk (1979) heeft na de Tuinbouwschool op de Middelbare Agrarische School in Gouda gezeten. Op zijn achttiende is hij gaan werken en na wat omzwervingen ontdekte hij zijn huidige baan bij een machinefabriek, ook in Katwijk, als monteur en werkte zich op tot chef werkplaats. Hij werkt hier al ruim 12 jaar met veel plezier. In 2007 is hij getrouwd met Angela Hoek. Tevens is Mark een echte bibliofiel. Hij verzamelt boeken, leest ze en schrijft ze. Het schrijven gebeurt zo veel mogelijk ’s avonds en in de weekenden. Op dit moment werkt hij druk aan zijn tweede boek. In zijn spaarzame vrije tijd zoekt hij naar gesigneerde eerste drukken van zijn favoriete schrijvers of naar klassieke eerste drukken van Charles Dickens, Alexandre Dumas, R. L. Stevenson, enz. En, wanneer zelfs dat even stil ligt, dan leest hij. Wat hij leest, maakt hem niet uit; horror, thriller, literatuur of een pak melk; als er letters op staan is het eigenlijk al snel goed. 


Twee weken geleden kreeg ik een mail van boeklezers.nl of ik het nieuwe boek van Mark van Dijk zou willen lezen en dan binnen een maand een recensie schrijven op hun site. Nou duhhh, ik als lees-a-holic wil zoiets natuurlijk ernstig graag ;-)
Maar dat binnen een maand recenseren is van iets kortere duur geworden. Ik kreeg het boek afgelopen donderdag met een leuke persoonlijke noot van de schrijver thuis gestuurd en moet zeggen dat ik het gistermiddag (vrijdagmiddag) al uit had. Pfff …..

Het boek valt onder de noemer Fantasy en is normaal gesproken niet echt het genre dat ik als eerste uit een schap zou trekken. Maar nu ik het uit heb en even heb kunnen laten bezinken heb ik echt het idee dat de schrijver me een loer heeft gedraaid.
Hoezo? Nou gewoon omdat het zo retespannend was dat ik niet het idee had dat het fantasy was maar een hele goede thriller. Het is vlot geschreven en leest als een tierelier. Situaties of scenes, hoe je ze ook wil noemen, worden zo “levensecht” beschreven dat de haartjes in mijn nek soms en masse overeind gingen staan. Als je een beetje levendige fantasie hebt (zoals ik;-)), proef en voel je dingen die je liever niet proeft en voelt zal ik maar zeggen. Brrr...
Karakters worden goed neergezet en roepen de nodige emoties op, dat maakt dat een boek leeft. Niet dat langdradige uitmelken van bepaalde mensen of situaties, maar straight to the point.
Ook het feit dat de schrijver zelf uit Katwijk komt, de omgeving waar het boek zich afspeelt, maakt dat de plekken die hij beschrijft vol details zitten.

Ik vond het echt zeer de moeite waard om te lezen!
Zelfs zo de moeite waard dat ik er niet aan moet denken dat ik in Katwijk zou wonen …. ik zou never nooit meer door de duinen kunnen wandelen zonder steeds over mijn schouder te kijken, ben je gek, ik zou het eerder op een rennen zetten!! ;-)

Dank aan Mark van Dijk en Boeklezers.nl voor een paar spannende uurtjes!

©José '124 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hahaha en wie houdt je tegen Margaretha?? ;-)
   Leuk dat je me volgt trouwens! *Gaat je terug volgen*

   Verwijderen
  2. Niemand houdt mij tegen!!
   Kun je meer uren in een dag regelen? Zou heel fijn zijn!

   Verwijderen
  3. Good for you!! ;-)
   Kan helaas nog niet toveren, maar ben aan het oefenen :-P

   Verwijderen