maandag 26 november 2012

David Baldacci in het kwadraatNiets dan de waarheid:
Beschrijving:
Richard Jansen is een man met een missie. Hij is directeur van de Ares Corporation, de grootste wapenfabrikant ter wereld. Om de winst van zijn bedrijf naar nog grotere hoogte te doen stijgen neemt hij twee mannen in dienst: Matt Pender en Saul Bergman. Deze twee krijgen de opdracht om op sublieme wijze 'invloed' uit te oefenen op wereldconflicten.

Shaw is een man met een uniek verleden. Maar nu is hij in dienst van een internationale ultrageheime inlichtingendienst die de taak heeft om conflicten waar ook ter wereld op te lossen en de vrede te bewaren.
Katie James is een journaliste die er alles aan gelegen is om weer terug te keren aan de top. Zij heeft het aanbod gekregen om de enige overlevende van een massamoord te interveiwen.

In een ijzersterke thriller die zich afspeelt tegen de achtergrond van de grote, hedendaagse wereldconflicten, kruisen de levens van deze personen elkaar. De gebeurtenissen die zij in gang zetten, zullen de wereld zoals wij hem kennen volledig veranderen.Rechteloos:
Beschrijving:
Het boek Rechteloos van David Baldacci, gaat over een aanslag op de Britse premier. De Camel Club moet de dader(s) zien te ontmaskeren.

Wanneer een bom in het hart van Washington D.C. tot ontploffing komt, lijkt in eerste instantie alles te wijzen op een aanslag op de Britse premier. Op het moment dat de bom afging, verliet hij net per limousine het Witte Huis. De autoriteiten zijn er dan ook van overtuigd met een mislukte terroristische aanslag te maken te hebben. Om te helpen bij het onderzoek stuurt de Britse geheime dienst binnen een dag een van haar beste agenten naar de Verenigde Staten: Mary Chapman.
Chapman, een ervaren en zeer gevaarlijke agent, komt algauw in contact met Oliver Stone, die getuige is geweest van de explosie. Wanneer de FBI, de Secret Service en de vele andere geheime diensten die betrokken zijn bij het onderzoek elkaar alleen maar wantrouwen en dwarsbomen, roepen Stone en Chapman de hulp in van Harry Finn, Annabelle Conroy en de overige leden van de Camel Club. Samen komen ze erachter dat de daders die avond mogelijk een ander doel voor ogen hadden. En alleen de Camel Club kan nu nog een ramp van ongekende omvang voorkomen...


Het voordeel van “rustig” aan doen en mijn knie ontlasten is dat ik een inhaalslag kan slaan op de bibliografie van David Baldacci.
Eigenlijk heb ik over deze schrijver al vaker mijn mening gegeven, maar voor de goede orde dan nog maar een keer.
FENOMENAAL zoals hij complotten in elkaar weet te draaien, karakters tot leven kan brengen en spanning kan opbouwen zodat je in ieder boek van hem waarin je begint op een gegeven moment denkt.....
Mwah het vorige zal hij echt niet weten te overtreffen …. buzzer – wrong!!!
Ieder boek verrast je, sleept je mee in politieke en criminele spinnenwebben, maakt dat je iedere letter met je ogen verorbert tot de laatste punt.
Natuurlijk zullen de meningen hierover verdeeld zijn zoals gewoonlijk, en daar is helemaal niks mis mee, ieder zijn ding (om het maar eens popi te zeggen;-))
Ik ben in ieder geval steeds onder de indruk … maar dat hadden jullie waarschijnlijk al door :-P

Voor evt. beschikbaarheid of reserveer (gratis): Bibliocenter (kan even niet de link erbij zetten, wordt aan wisecatalogus gewerkt blijkbaar – maar de homepage is ook erg informatief hoor en hun Facebook pagina ook trouwens;-)))

Alsnog de links: Niets dan de waarheid  + Rechteloos

©José '12


Geen opmerkingen:

Een reactie posten