zaterdag 10 november 2012

J.K. Rowling - Een goede raad


Beschrijving:
Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen...
In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?
Een goede raad is de eerste roman voor volwassenen van J.K. Rowling. In dit bijzondere boek onderzoekt een van ’s werelds beste vertellers de grote vragen van onze tijd.


Nou ja, wat doe je als er een hype ontstaat over een boek dat volgens de Rowling-fans een must-read is, precies – je nieuwsgierigheid je parten laten spelen en het lezen.

Allereerst wil ik er wel even bij zeggen dat Harry Potter totaal aan mij voorbij is gegaan omdat ik er simpelweg niet zo van ondersteboven was als de rest van de wereld blijkbaar, ben nou eenmaal een beetje raar;-)
Maar ik dacht bij mezelf dat ik voor de volwassen roman dan toch maar eens moest gaan zitten.
Nou het werd een lange zit kan ik je vertellen. Nog nooit duurde het zo lang om in een boek te komen, maar ik gaf niet op!! En warempel, halverwege het boek werd het ineens toch nog enigszins de moeite waard.
Misschien denk je nu dat ze dan de eerste helft wel had kunnen overslaan, maar dat is nu net het punt. In het eerste gedeelte heeft ze zo'n uitgebreide uiteenzetting van alle, en dan bedoel ik echt veeeeeeeeeel , personages dat je de draad zou kwijtraken.
Op zich is het een goede verhaallijn, veel sociale issues komen aan bod. Maar helaas was ik echt blij dat ik hem uit had.
Nee halverwege ophouden was geen optie, gewoon doorlezen, anders mag je ook niet zeuren. ;-)

Mijn ding is het dus niet, maar gelukkig vinden heel veel mensen hem wel geweldig!

Kijk voor evt. beschikbaarheid of reserveer (gratis): Bibliocenter

©José '12

4 opmerkingen:

 1. Ik zie dit boek over opduiken in mijn blog overzicht haha. Ik heb hem ook net uit. En ik was minder blij dat ik hem uit had. Ik vond het uiteindelijk wel een mooi boek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk omdat het zo lang duurde eer ik er in zat dat ik het niet zo heel goed vond Kim, ik werd een beetje ongeduldig omdat het zo langdradig was in het begin. Maar ik zie overal lovende kritieken, dus ik denk inderdaad dat het aan mijn smaak ligt;-)

   Verwijderen
 2. O lekker toch dan kunnen we samen raar zijn, want de bevlieging van Harry heb ik ook niet meegekregen, bizar en ook wel creepy vond ik het als collega's van 55plus lyrisch spraken over Harry Potter.
  Fijn dat je zo eerlijk schrijft dat ook de volwassen versie van een boek niet je ding is. Misschien heeft het toch te maken met eens verslaafd altijd verslaafd of zo. En dan bedoel ik niet het roken maar J.K. Rowling ;-)

  Fijn weekend verder Jose!
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niks fijner dan omringd worden door raar volk hahaha!
  Gelukkig dat smaken verschillen, en dat geef ik dan ook ruiterlijk toe! :-P
  En dat roken, ik ben niet verslaafd hoor!! *neuriet een deuntje en kijkt onnozel in het rond* ;-)

  Fijne week jij! :-)

  BeantwoordenVerwijderen