dinsdag 31 mei 2011

Charlotte Link - Het huis van de zusters


 Omschrijving:
Barbara en Ralph Amberg gaan voor de kerstdagen naar het Noord-Engelse Westhill House om nog een poging te doen hun huwelijk te redden. Maar vanaf de dag van aankomst verloopt alles rampzalig. De eerste nacht worden ze door een sneeuwstorm afgesloten van de buitenwereld. Wanneer Barbara de kamers doorzoekt vindt ze bij toeval een manuscript. Het bevat de levensgeschiedenis van Frances Gray. Hoe meer Barbara leest, hoe meer ze zich begint te identificeren met Frances wat een drastische beslissing tot gevolg heeft.


Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Charlotte Link gehoord, maar zag het boek liggen bij de Bruna voor een schamele 5 Euro.
Geen idee hoe het komt, maar volgens mij zijn die “koopjes” die ik vaak bij hun vindt, achteraf als ik ze gelezen heb, vaak veel meer waard dan de dure exemplaren die ooit vergeten in mijn kast belanden.
Of ik weet gewoon hoe ik een juweeltje moet uitzoeken ;)
Want genieten was het heel zeker!
Ik vond het echt jammer dat ik het uit had.
En nou blijkt ook nog eens dat dit boek een van de mindere boeken is die Charlotte Link ooit heeft geschreven!! Flabbergasted toen ik dat las!
Echt grandioos hoe ze twee totaal verschillende verhaallijnen in principe aan elkaar weet te breien.
Chapeau voor de prachtige, realistisch beschreven sfeer in de diverse tijdsbeelden en de uiteenlopende karakters die mooi uitgediept worden.
Het wordt als een hartverwarmende, meeslepende psychologische thriller omschreven, maar daar zet ik dan een vraagteken bij het woord thriller.
Naar mijn gevoel is het een spannende roman, maar hartverwarmend en meeslepend dat mag voor mij dubbel vetgedrukt.
Zeer aan te bevelen dus! 

©José '11

4 opmerkingen:

 1. Hallo José.....leuk dat je mijn blog bent gaan volgen....je bent geen schrijfster zeg je....nou..je schrijft anders prachtig....
  Ik kom gauw nog een keer terug.
  Groetjes Bianca xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Bianca: Als je dwars door mijn schrijf-, of typefouten heen kijkt ;)
  Dank je voor je compliment en jij ook welkom!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit boek klinkt als een goed boek. Ik zet het op mijn (veel te lange) nog te lezen lijstje. Leuk trouwens dat je mij ook bent gaan volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Kim: Ik vond het echt geweldig, maar ik weet dat smaken verschillen natuurlijk. Hoop dat we nog lang lijstjes kunnen maken en lezen;)

  Je schrijft mooie enthousiaste verslagen, dus ik volg je graag!

  BeantwoordenVerwijderen