woensdag 23 februari 2011

Bookcrossing.....

BookCrossing is een initiatief van en voor enthousiaste lezers over de hele wereld.

Heb je ook boeken thuis staan of liggen die alleen maar vol stoffen? Of die je wil delen met andere enthousiaste lezers?
Of ben je gewoon, net als ik, nieuwsgierig waar een boek uit jouw handen uiteindelijk terecht kan komen?
Hier een leuk alternatief voor de stofnesten … ;)

Bookcrossing: Het werkt eigenlijk vrij simpel!
Het enige dat een paar minuutjes van je tijd kost is het registreren en een label uit printen.
Voor Nederlandse uitleg en het zgn. stappenplan kijk je hier: Bookcrossing Nederland.


Je hebt een paar opties om een boek door te geven.

1: Je laat het vrij in het wild – D.w.z. Dat je je boek bijvoorbeeld achterlaat op een parkbankje, een café, restaurant, of bedenk maar een willekeurige openbare plek waar het snel gevonden kan worden. Het is natuurlijk niet echt slim om het bijvoorbeeld in de stromende regen op een verlaten bospad achter te laten … logisch!

2: Je geeft het aan een familielid/vriend/vriendin/kennis/collega … die het dan ook weer door geeft natuurlijk.

Het enige wat de vinder/krijger moet doen, om het voor jezelf makkelijk te maken qua terugvinden, is het nummer (Book-ID), dat op het label staat dat je er in plakt, in te toetsen op de site zodat ze een berichtje kunnen achterlaten voor jou.

In feite een soort wereldwijde bibliotheek, maar ook wel gaaf om te zien waar het uiteindelijk terecht komt. Je zult in het geval van een Nederlandstalig boek natuurlijk beperkingen hebben, maar gelukkig zijn er in ieder land op aarde wel een paar Nederlanders neergestreken.
Opsturen naar een geëmigreerde kennis of familielid in Canada bijvoorbeeld, een Nederlandse koning van een stam in Verweggistan of een bepaalde speler in Barcelona of AC Milan, je kunt het zo gek niet bedenken dus... ;)!
Er zijn “gevallen” bekend dat een boek echt jaren onderweg is, mits het niet uit elkaar valt en de ontvanger of vinder het ook daadwerkelijk even meldt!!

Leuk om eens te proberen....

Ik heb vandaag mijn eerste boek de wijde wereld ingestuurd, beter gezegd, in goeie handen achtergelaten naar mijn mening ..... Schaduwkant van Ruth Newman!


 "A book is not only a friend, it makes friends for you. When you have possessed a book with mind and spirit, you are enriched. But when you pass it on you are enriched threefold." -  Henry Miller


©José '11 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten