maandag 31 januari 2011

De Doornappel - Linda Holeman ...

 

Volgens Bol...
Liverpool, 1823;
Na de dood van haar moeder is de elfjarige Linnet overgeleverd aan de grillen van haar stiefvader. Na de eerste keer, waarbij hij zelf toekijkt, dwingt hij haar dagelijks tot prostitutie, na afloop van haar lange werkdag in de boekbinderij.
Op een avond wordt ze mishandeld door een perverse klant die haar prachtige blonde haar afknipt en haar zwaar verwondt aan haar linkerborst. Ze balanceert op het randje van de dood en besluit daarna haar stiefvader voorgoed te verlaten.


Ze huurt een kamer bij een hoerenmadam en terwijl ze het eeuwenoude beroep uitoefent, spaart ze voor de overtocht naar Amerika, waar ze met haar ongeboren kind een nieuw leven hoopt te beginnen. Maar ze wordt beroofd en haar kind wordt dood geboren.
Dan is er eindelijk iemand die zich over haar ontfermt, en na een periode van relatieve rust krijgt ze de kans om haar geluk in India te beproeven, een kans die ze met beide handen aangrijpt.
In Calcutta leert ze als respectabele jonge vrouw de luxe van het koloniale leven kennen en terwijl ze betoverd raakt door de kleuren en geuren van India, wordt ze toch door haar oude leven ingehaald en ziet ze zich gedwongen een ingrijpend besluit te nemen...
 


Wow, wat een heerlijk boek om te lezen!
Genieten met een hoofdletter G ... 
Zo gauw je in het boek begint, zit je er meteen midden in.
Je gaat je betrokken voelen bij de hoofdpersoon, Linnet. 
Meeslepend en spannend omdat er zoveel gebeurt, zodat je op een gegeven moment echt alleen maar hoopt dat ze eindelijk eens wat geluk krijgt in haar roerige leventje.
Een boek vol emotie, intriges, prachtige verhaallijn en ontroerend tot de laatste letter.
Makkelijk maar wel pakkend geschreven. 
Je legt het niet snel weg, gevalletje van in-1-adem-uitlezen, alles om je heen vergetend....

Linda Holeman heeft meerdere boeken geschreven, dus een goed excuus om  op zoek te gaan naar de rest ;)

©José...

1 opmerking: