vrijdag 27 januari 2017

Sharon Bolton – Kleine zwarte leugens


Auteur: Sharon Bolton
Titel: Kleine zwarte leugens
Uitgever: A.W. Bruna
Genre: Literaire thriller
Uitgave: Paperback (416 pagina's) en E-book
ISBN: 9789400508064

Omschrijving:
Wat is het ergste wat je beste vriendin je kan aandoen?
Het was geen opzet. Een moment van onoplettendheid, een tragisch ongeval – en twee kinderen komen om. Die van jou.
Op een eiland met maar weinig inwoners is het onmogelijk om de vrouw die je leven kapot heeft gemaakt te ontlopen. Elke toevallige ontmoeting is een pijnlijke herinnering aan alles wat je hebt verloren: je gezin, je toekomst, je gezond verstand. Hoe lang duurt het dan nog voordat de gedachte aan wraak onweerstaanbaar wordt?
Dus nu… wat is het ergste wat jij je beste vriendin kunt aandoen?

Over de auteur:
Sharon Bolton (1960, Lancashire) volgde een toneelopleiding en haalde vervolgens een MBA. Ze begon een succesvolle carrière in PR en marketing en is inmiddels een fulltime gelauwerd auteur. Het werk
Ze raakte gefascineerd door de Britse traditionele folklore, wat resulteerde in het schrijven van haar eerste boek Offerande, dat meteen internationaal werd opgepikt en genomineerd werd voor de SNCF Prix du Polar voor beste Europese detective 2010, voor de International Thriller Writers Award 2009 en voor de Mary Higgins Clark Award 2009. Daarna volgde Bezwering, dat de Mary Higgins Clark 2010 Award won en genomineerd werd voor de Barry Award (VS) voor het beste Engelse boek 2010. Haar derde boek Bloedschande werd genomineerd voor de Gold Dagger Award 2010. En het gaat gewoon door!Mijn leeservaring:
Nog niet zo bekend maar mijn hart heeft ze al gestolen, Sharon Bolton weet met haar beeldende schrijfstijl een sfeer te creëren en karakters laat ze tot leven komen.
Ook weer in dit boek, alhoewel ik het persoonlijk in dit geval niet per definitie als een thriller zou bestempelen. Het leest eerder als een diepzinnig inkijkje in de psyche van een aantal personen die met trauma's te maken hebben (gehad).

Drie perspectieven, drie delen telt het boek:

Het eerste deel behoort toe aan Catrin die haar kinderen verliest door een noodlottig ongeval en daarna haar huwelijk met Ben ook nog ziet doodbloeden. De schuld legt Catrin bij haar beste vriendin Rachel die de kinderen in haar ogen vermoordde door onoplettendheid. De kleine gemeenschap die op de Falklandeilanden woont maakt het dat je niet echt langs elkaar heen kunt maar biologe Catrin vertoeft veel op haar boot en zondert zich maar wat graag af in haar huis met haar hondje. Haar enige doel dat ze nog heeft – WRAAK!

Callum, traumatisch maar herstellende na zijn bloederige deelname aan de oorlog op de Falklandeilanden. Toch keert hij terug naar de plek om een reden – Catrin. Hij houdt van haar, al verschillende jaren, en is tot alles in staat om zijn liefde beantwoordt te krijgen. Maar soms kun je ook wel te ver gaan, in gedachten of toch ook in zijn doen?

Rachel, voormalig BFF van Catrin, lijkt in ieders ogen de draad weer volop opgepakt te hebben na de dood van de zoontjes van Catrin. Maar is dat wel zo? Je kunt wel naar een prachtig omhulsel kijken maar je weet echt niet hoe de binnenkant er uit ziet. Voelt ze zich nog schuldig? Heeft dat ook invloed op haar eigen kindjes en wat voelt ze voor de ex van Catrin? Wat beweegt haar om bepaalde stappen te zetten?

Catrin zint al 3 jaar op wraak en heeft haar plan al helemaal klaar. Tot de dag dat er een jongetje verdwijnt op het eiland. Het 3e jongetje in 3 jaar dat kan geen toeval of ongeluk meer zijn.
Een kink in de kabel van Catrin's planning. De zoektocht naar het jongetje zet van alles in beweging waardoor alle drie de hoofdpersonen terug worden geworpen op hun gevoelens, toch menselijk of kan het ze allemaal niet schelen en kiezen ze voor zichzelf?
Een meer dan verrassend uitgewerkt intrige dat je brein laat stuiteren, je meesleurt in de verwikkelingen en problemen van drie uiterst goed neergezette karakters. Een verbluffende twist krijg je aan het einde ook nog...

Al met al weer een supergoed boek van Sharon Bolton.
Als je haar nog niet kent misschien een idee om haar eens te “onderzoeken”

Ook bij Bibliocenter hebben ze haar hele bibliografie trouwens: KLIK


©José januari 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten