woensdag 18 januari 2017

Dagwoord

Dagwoord

Misschien voor meer amateurschrijvers een inspiratiebron.

Had ik al gezegd dat ik me voorgenomen had om meer te gaan schrijven? 
Tuurlijk, in mijn vorige blogbericht! ;-)

Op twitter kwam ik het account @Dagwoord tegen, iedere dag zomaar een willekeurig woord.
Yes, een stok achter de deur om iedere dag IETS te schrijven. Het maakt in feite niet uit wat ik er van maak, ALS ik maar iets schrijf – mijn hersenen laat kraken, die heb ik tenslotte niet voor niks gekregen dacht ik zo bij mezelf.
Vanaf 1 januari zou ik beginnen, maar door die heerlijke griep kwam daar dus niks van terecht. Niet getreurd, dan maar een week later!
Ik heb nu standaard een kakelverse (nu niet meer zo kakelvers dus) notitieblok en een pen op mijn eettafel liggen en kijk iedere dag op twitter welk woord er in de aanbieding is.
Soms moet ik het even laten bezinken maar meestal krijg ik bij zo'n woord wel meteen een beeld en ga dan ook oldskool met pen en papier aan de slag.Elfjes, Haiku's/Tanka's – gedichten of korte verhaaltjes …. van alles wat staat er nu al in.
Ik zal hier zo af en toe ook wat plaatsen, kan dus wel alle kanten op hè met die woordjes!!
Woord van de dag van vandaag resulteert in het volgende korte schrijfsel ;-)
Basta!

Ze zat daar maar, zwijgend in een hoekje. De zachte rode gloed van het licht overschaduwde haar angstige blik. Het trillen van haar handen en onderlip was amper te zien. Haar zwaar aangezette smokey-eyes waren bedoeld om te verleiden maar haar oogleden zakten als vanzelf steeds naar beneden. Verlegen. Bedeesd en zelfs nuffig werd ze genoemd.
Ze huilde van binnen, haar hart voelde inktzwart bij de gedachte dat haar moeder haar hier zou kunnen zien. Nooit zou ze uit zichzelf hierheen zijn gekomen ook al had haar familie haar inkomsten nog zo hard nodig. De hongerige blikken van haar broertje en zusjes waren niets vergeleken bij de expressie van de beesten die haar hier bezochten.

Gevangen in haar preutse lijf en opvoeding zocht ze een uitweg naar een betere wereld. Weg van mensensmokkelaars die haar drogeerden.
Liever nam ze dan zelf haar ultieme shot … alles beter dan dit....

N.a.v. het woordje: Preuts
Met dank aan @Dagwoord 
voor mijn dagelijkse shot inspiratie ;-)


Fijne dag!
©José 18-01-20172 opmerkingen:

 1. Mooie stimulans!
  Ik ga eens zoeken op Twitter
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als er iemand GEEN gebrek aan inspiratie heeft ben jij het wel kanjer!;-)
   Twitter ze! X

   Verwijderen