dinsdag 17 januari 2017

Beginnen …. ff checken of ik nog kan bloggen ;-)Het waren een paar zwaar bewogen, enerverende jaren en fris en fruitig dacht ik ….

YES!! Een nieuw jaar een nieuwe start – een nieuw begin – holadijee holadijoo.
Van allerlei plannen op blog-, en schrijfgebied. Muziekjes weer oppakken met alle onnozele feiten gecombineerd. Maar ja – deze muts begon alweer meteen goed op dag 2 met een heerlijke vette griep. 
That s*cks big time!
Maar ja, boeiend …..

Ik las enkele boeken waarvoor ik de puf niet had om er überhaupt iets zinnigs over te vertellen.
Ik zal jullie de titels geven die me wel weer erg aanspraken, als je er op zit te wachten wil dat zeggen ;-)David Baldacci – Mijn grote held – schreef weer een weergaloos boek.
Niemandsland : John Puller is terug en hoe!
Ik kan er niet bij dat Baldacci na zoveel boeken schrijven toch de hoge lat steeds weer evenaart. Hij doet het gewoon.


Daarentegen vond ik een andere heldin dan toch een beetje tegenvallen, desalniettemin las het wel heerlijk weg hoor. Maar op de een of andere manier had ik het idee dat vasthouden aan een gouden greep niet eeuwig kan duren.
Karin Slaughter, een schrijfster die ik zeer hoog heb zitten en waarvan het mij niet snel genoeg kan gaan tot ze weer iets waanzinnig goeds schrijft. Verborgen brengt ons weer in contact met Will Trent en zijn harde verleden. Je moet het gewoon lezen hoor als je fan bent want je wil het absoluut niet missen, maar ik heb betere van haar gelezen ….


Ook Harlan Coben bracht een paar oude bekenden terug naar ons huis.
Win en Myron en consorten brengen op hun beurt ook iemand Naar huis. En met een heel hoge dosis humor en spanning is dit weer een lekker boek en als je je eens verveeld kun je van deze twee karakters nog een hele serie lezen die je waanzinnig leuk zult vinden – als je tenminste een beetje gevoel voor humor in je bast hebt ;-)

Het meest verrassende boek dat ik las was een tip van mijn SKO-maatje Karin.
Ik ben normaal niet van de fantasy en toestanden maar deze historische, lichte fantasy wist mij wel degelijk te raken – ik vond het geweldig!
Blijkbaar wereldwijd een topper op historisch/fantasy-level, maar ik had er nog nooit van gehoord!
Ze heeft al verschillende series geschreven die erg hoog genoteerd staan overal – je kunt niet alles weten he?! ;-)
Juliet Marillier heet de schrijvende dame en ik dacht weet je wat, ze heeft zojuist boek 1 van haar nieuwe serie Dromerspoel gelanceerd. Laat ik daar dan maar mee beginnen.
Het boek gaat over Meidoorn en Grim – en is niet zoals je verwacht een zoetsappig sprookje met een en al gepriegel dat niet opschiet. Het harde leven van deze twee mensen staat centraal en dat van een kroonprins die uit liefde wil trouwen i.p.v. een gearrangeerd huwelijk zonder passie … toch komt hij van een kouwe kermis thuis of speelt er iets totaal anders in de wereld van deze levensecht beschreven karakters? Lezen!!Ha, blij dat ik weer wat geschreven heb en als toetje – letterlijk en figuurlijk – MOET ik even een recept van chocolademousse met jullie delen (ja hoor ik voel me weer lekker ;-))
Koken is leuk maar het moet wat mij betreft wel lekker simpel zijn en omdat ik zoals al eens eerder aangegeven soms 24kitchen als achtergrond”muziekje” heb aanstaan zag ik dit voorbij komen …
Geen geneuzel met au-bain-marie, geen gesplitst van eieren, zelfs helemaal geen eieren!
Gegarandeerd geen salmonellavergiftiging dus met rauwigheid van de kip …
ZO SIMPEL – zo Nigella Lawson.
Wat heb je nodig?

150 gram witte marshmallows ( mini of klein geknipt)
50 gram zachte boter
250 gram chocolade (puur, melk of combinatie klein gemaakt)
60 ml heet water

350 ml slagroom
1 tl vanille essence/aroma

Zoals gezegd geen au-bain-marie!
Je breekt de chocolade (naar jouw keuze, ik gebruikte half extra puur en half Cappucino van Verkade maar het maakt niks uit, wat JIJ lekker vindt!!)
Doet de brokken in een steelpan, doet hierbij het heet water en de boter en knipt de marshmallows klein boven de pan.
Zet het op het vuur en roer er af en toe doorheen zodat het een egale massa wordt.
(Persoonlijk doe ik bij chocoladegerechten altijd een klein snufje zout, blijkbaar doet dit wonderen voor de chocoladesmaak)

Klop ondertussen de slagroom (bijna) stijf met de vanille.

Als het chocolademengsel egaal is, vuur uit en even terug laten koelen (hoeft niet steenkoud) voor je het goedje door de slagroom spatelt.
Et voila! Klaar is Klara – en het gave is dat als je het in je koelkast zet de mousse ook nog eens in no-time opstijft. Kwartier tot half uur en je kunt je in chocoladeheaven bevinden.
Het schijnt dat deze mousse ook wel in een taart verwerkt kan worden – geen idee nog hoe maar doe je best ;-)
Tadaaaaaaaa :

 


Vergeef me dus mijn onregelmatigheid in bloggen en bijlezen, het schijnt er op de een of andere manier door drukte op zorggebied en andere bijkomstigheden niet helemaal van te komen.
Wellicht ook door het feit dat zoon en schoondochter-lief een huis hebben gekocht recentelijk en dat hakt er ook in. Kei en keiblij voor ze maar het is verdoeme toch wennen hoor.

Ik zal dus het jaar beginnen met een poging om mijn leven te beteren qua schrijven …. maar pin me er niet op vast want het zorgen zal voorrang hebben no matter what.

Lieve mensen, ik gun jullie alle goeds en ben blij dat ik hier zo af en toe mijn ei kwijt kan want voor de chocomousse heb ik ze niet nodig :-P


Liefs José


2 opmerkingen:

 1. Ha fijn José weer wat van je te lezen.

  Geniet van het nieuwe jaar en ik wens je er veel inspiratie bij.

  Lieve groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh dank je Hilly!! Lief!
   Voor jou ook een buslading inspiratie natuurlijk ;-)

   Liefs terug!

   Verwijderen