woensdag 5 oktober 2016

Tamara McKinley – Stemmen uit het verleden


Titel: Stemmen uit het verleden
Genre: Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgave: Paperback (368 pagina's) en Ebook
ISBN: 9789026140532

Omschrijving:
In 'Stemmen uit het verleden' brengt Tamara McKinley haar lezers terug naar Parijs, 1936. De Engelse Annabelle ontmoet de jonge Baskische schilder Henri en de twee worden hopeloos verliefd. Maar Henri besluit te vechten in de Spaanse Burgeroorlog,en Annabelle reist met hem mee. Dan slaat het noodlot toe: ze worden geraakt door een bombardement...

In 1956 komt Annabelles dochter Eugenie naar Parijs voor een uitwisselingsprogramma aan de Académie des Beaux-Arts. Eugenie hoopt door zelf naar Parijs te gaan een mysterie in haar moeders verleden te ontrafelen. Maar ze vindt in Parijs meer dan ze dacht te zoeken...

Over de auteur:
Tamara McKinley is de ongekroonde koningin van de feelgoodroman. Haar eerdere hitromans Woestijnwind en Morgenrood behoren tot de publiekslievelingen.
Tamara McKinley groeide op in Australië maar woont al lange tijd in Engeland. Ze heeft inmiddels twaalf romans op haar naam staan, die wereldwijd zijn uitgegeven.
Voor meer van haar boeken check -----> Uitgeverij de Fontein .

Mijn leeservaring:
Als Annabelle wordt ontslagen en ze op het randje van armoede leeft komt ze er achter dat haar vader op miraculeuze wijze haar toekomst als verpleegster in Engeland om zeep heeft geholpen. Ze weigerde namelijk om te trouwen met George, een dierbare vriend – maar voor Annabelle ook echt niet meer dan dat.
Als ze dan ook uit onverwachte hoek hulp krijgt en spoorslags naar het zinderende Parijs vertrekt begint haar nieuwe leventje. Bij haar excentrieke tante Aline, een kunstenares die zich graag omringt met kleurrijke dingen maar ook even zo vele kleurrijke jonge kunstenaars.
Annabelle voelt zich meteen thuis in dit eclectische geheel.

George op zijn beurt krijgt de kans een huisartspraktijk over te nemen in Dartford - England en kan zijn geliefde Annabelle met geen mogelijkheid vergeten.

Als Annabelle de flamboyante Henri en Etienne ontmoet is ze meteen onder de indruk van Henri en langzamerhand groeit hun relatie uit tot een romantisch liaison.
Als Henri en Etienne zich klaar maken om te gaan meevechten in de Spaanse burgeroorlog besluit Belle om haar verpleegkundige kennis te investeren en vertrekt met de jongens naar Spanje. Een gruwel van een oorlog met veel ontberingen en afschrikwekkend veel doden en gewonden vindt ze dan ook op haar pad.
Tot het noodlot toeslaat en ze meer verliest dan ze ooit had kunnen bedenken ….

De prachtige, jeugdige Eugenie mag als uitwisselingsstudente naar Parijs om te gaan studeren aan de École des Beaux-Arts.
Ook zij vindt haar weg naar tante Aline en dompelt zich onder in het artistieke wereldje. Als ze op een dag op een terrasje op Montmartre aan het schetsen is krijgt ze gezelschap van Max – een protegé van Le Basque. Een wereldberoemde schilder waar ze heel graag mee wil kennismaken en dan krijgt haar leventje ineens een heel andere wending.

Wat een heerlijk boek! 
Het ademt de sfeer uit van het kille Engeland om je daarna in de magie die de kunstwereld van het mondaine Parijs uitstraalt, te verwarmen met liefde.
Maar niet alles is liefde, ook verlies - bedrog en hoop maken dit boek tot een lekker lezend geheel waarbij je je waant in het geraffineerde Parijs dat voor kunstenaars de wereldhoofdstad moet zijn.

Tamara McKinley…. ze zal niet voor niets de naam: Ongekroonde koningin van de feelgoodroman hebben gekregen, dat snap ik nu best!

Romantiek met een vleug melancholie .....


Hartelijk dank voor het recensie-exemplaar Uitgeverij de Fontein.
Zalig boek tussen al mijn thrillergeweld van de laatste tijd ;-)


©José oktober 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten