zondag 2 oktober 2016

Carla Norton - Het recht van de sterkste + Win-actie!Titel: Het recht van de sterkste
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (384 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026139680

Omschrijving:
Reeve werd jaren geleden door Daryl Wayne Flint ontvoerd en jarenlang in zijn kelder gemarteld. Inmiddels is ze hersteld van alle trauma's, ze studeert en heeft haar leven weer op de rit.
Flint zit opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis en lijkt een modelpatiënt te zijn. Maar ondertussen plant hij zijn volgende move. Wanneer hij ontsnapt weet hij binnen 24 uur iemand uit zijn verleden te vermoorden. Reeve's ergste nachtmerrie wordt hiermee werkelijkheid en ze wordt overspoeld door beelden uit het verleden. Hoe graag ze Flint ook wil vergeten, niemand kent hem zo goed als zij. Flint weet uit handen van de autoriteiten te blijven en laat een bloedig spoor van slachtoffers achter. Reeve is de enige is die hem kan stoppen...

Quote Jeffery Deaver: 'De perfecte mix van sterke schrijfstijl, pyschologisch inzicht en 'niet-weg-te-leggen spanning.'
Voor de fans van Mo Hayder, Val McDermid en Karin Slaughter.

Over de auteur:
Carla Norton schreef eerder non-fictieboeken over ontvoeringszaken die bestsellers werden en zelfs door de FBI op hun leeslijst werden gezet. Haar kennis en ervaring gebruikt ze nu voor haar thrillers. Van Norton verscheen eerder Langs de afgrond dat met goede recensies werd overladen.
Dat heb ik uiteraard ook gelezen – Een debuut om U tegen te zeggen!
Langs de afgrond – het verhaal van Reeve, waar het allemaal mee begon -----> KLIK
Het recht van de sterkste is echter ook gewoon apart te lezen hoor!

Mijn leeservaring:
Vanaf de eerste paar zinnen wordt je in het boek gezogen met een kracht van 10 op de schaal van Richter.
Een terugblik van elf jaar geleden, de dag dat ze voor de laatste keer zal gaan zwemmen in de zinderende hitte van Seattle, een meisje dat van zichzelf vind dat ze eigenlijk al oud en wijs genoeg is om alleen te gaan op haar fietsje – ze is tenslotte al bijna dertien!
Als je weer in het heden belandt is het leventje van Reeve enigszins in normaal vaarwater terecht gekomen. Haar studie en nieuwe vrienden maken dat ze zich steeds meer “normaal” begint te voelen. Toch heeft ze nog steeds hulp van een psychiater om haar verleden een plekje te geven, te dealen met haar nachtmerries en de gruwelen die ze heeft meegemaakt.

Gezamenlijke deler van de twee hoofdpersonen: Psychiatrie – maar dan wel ieder om hele andere redenen.
Daryl Wayne Flint bevindt zich in een psychiatrisch ziekenhuis en lijkt op een doorsnee patiënt, een einzelganger die niet lastig is en op het oog gewoon een beetje gek. In werkelijkheid is hij al een tijdje bezig een ontsnapping voor te bereiden en ziet op een gegeven moment zijn kans schoon.
En dan begint voor Reeve de nachtmerrie opnieuw – zij schijnt toch het favoriete project van Flint te zijn.
Flint is iedereen te snel af, plannen die al eerder gemaakt zijn zorgen ervoor dat hij in schaduwen verblijft. Bijna Halloween, DE perfecte dag om argeloze kinderen om de tuin te leiden en een nieuwe ontvoering lijkt dan ook niet ver weg. Tijd dringt dus!
Reeve's geheugen laat haar nog steeds in de steek als het om bepaalde details van haar ontvoering gaat. Als ze dan in contact komt met de inmiddels gepensioneerde rechercheur Milo Bender, aarzelt ze geen seconde en gaat terug naar Seattle om samen met Milo in zijn archieven te duiken. Zal ze zich dingen gaan herinneren die kunnen leiden naar de schuilplaats van Flint? Hoe ver gaat Flint om uit handen van de politie te blijven en wie helpt hem om steeds maar iedereen een stap voor te blijven?

Je zit niet gewoon continue op het puntje van je stoel maar het kruipt letterlijk en figuurlijk af en toe onder je huid. Het recht van de sterkste, het vervolg op langs de afgrond (echt ook op zichzelf te lezen!), is weer net zo bloedstollend spannend en perfect opgebouwd met een constante spanningsboog. Je moet oppassen dat je niet af en toe vergeet adem te halen want je bent geneigd om steeds sneller te gaan lezen. In een ruk uitlezen zal dan ook voor dit boek voor weinigen een probleem zijn.

Het boek ligt NU in alle (web)winkels maar ik had met enkele medebloggers het geluk om het al eerder te krijgen/lezen.
Deze recensie maakt deel uit van een zogenaamde #blogbom, georganiseerd door Uitgeverij de Fontein
Check hun site / facebook / twitter / IG voor de leesbelevingen van alle andere deelnemers aan deze blogbom. Je zult dus vandaag op allerlei social-media dit boek veel en vaak tegenkomen!

Wil je kans maken om mijn leesexemplaar te winnen? Dat kan!!! YAY :-)
Ben jij volger van mijn blog of ben je een vriendje/vriendinnetje op Facebook?
Laat dan hieronder in het reactieveld (of op mijn fb-pagina natuurlijk) een berichtje achter dat je kans wil maken op het boek. 
Je hoeft me niet eens te vertellen waarom of het bericht te delen, omdat ik best snap dat je na het lezen van mijn recensie bij wijze van spreken een moord zou willen doen voor dit boek – figure of speech natuurlijk ;-)
De winnaar maak ik op zondag 9 oktober bekend!

Kijk je wel uit dat je niet in zeven sloten tegelijk springt om maar door te kunnen lezen?! Soms is dat niet zo'n strak plan, onder het koken bijvoorbeeld ;-) En ik vond de prachtige cover ook wel goed matchen met mijn eigen geklieder – #BloodyMess ;-)Dank je wel Uitgeverij de Fontein voor weer een weergaloos goed recensie-exemplaar en het organiseren van een #Blogbom !


©José oktober 2016


En de winnaar issssssss ........ Maddy! Gefeliciteerd, het boek komt z.s.m. naar je toe!
3 opmerkingen:

  1. Ben een fan van thrillers. Lijkt me een heerlijk boek om s'avonds te lezen voor het slapen gaan..hahaha (ze meent het nog ook :-) ik zou dus heel graag een kansje willen wagen! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woohooo, stoere dames met guts ;-)

    BeantwoordenVerwijderen