zondag 21 februari 2016

Ingrid Oonincx – MedicijnTitel: Medicijn
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (320 pagina's) en E-book
ISBN: 9789044345599

Omschrijving:
Alleen een klein en machtig eliteclubje weet dat er al jaren een middel tegen veroudering bestaat. Wat hen betreft blijft dat geheim. Ontdekker Jacob Grünberg wil echter wereldwijde erkenning voor zijn uitvinding. Na de plotselinge dood van haar minnaar raakt pr-vrouw Ella Vreeland verstrikt in het huiveringwekkende web rondom deze meedogenloze wetenschapper en ontdekt ze de duistere schaduwwereld achter de schone schijn.

Over de auteur:
Ingrid Oonincx is schrijver, communicatieadviseur en moeder van twee zonen. In 2009 stuurde ze Nickname in voor een schrijfwedstrijd die ze op overtuigende wijze won. Nickname werd tevens genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut 2011 en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller in 2010. In oktober 2011 verscheen haar tweede boek Botsing, een psychologische thriller. Botsing werd zeer goed ontvangen door pers en lezers. Op Crimezone.nl schrijft Ingrid een duoblog met collega-thrillerschrijver Anita Terpstra, waarin zij vertellen over de meest uiteenlopende zaken, met het schrijversschap als uitgangspunt.
Deze dame is ook een Moordwijf trouwens.

Mijn leeservaring:
Wereldwijde paniek bij de groten der aarden die meer geld hebben dan wij gewone stervelingen.
Oud worden met alle gevolgen van dien – dat geldt gelukkig voor iedere sterveling ongeacht we nou rijk of arm zijn. Ouder worden, sterfelijk zijn - het hoort bij het leven of je nu wil of niet. Sommigen hebben daar echter een ander idee over en proberen op allerlei manieren te voorkomen dat bij hen het slijtageproces in gang wordt gezet en het blijkt wel dat hoe bekender of beroemder je bent hoe heftiger je er psychisch ook mee in de knoop gaat raken. Bang voor het verlies van aanzien, aandacht, aantrekkingskracht en alles wat geld in het overvolle laatje lijkt op te leveren.
Sommigen gaan daarin ver, heel erg ver.....

Moordwijf Ingrid heeft een thema gekozen dat altijd en overal actueel zal zijn en blijven.
Jeugdigheid willen behouden. Wie van ons denkt er niet ooit bij zichzelf, goh ik zou nog wel eens een bepaalde leeftijd willen hebben of tenminste het lijf en de leden van bedachte leeftijd.
Maar om dan maar meteen aan de medicijnen en de botox en de liften te gaan is – wat mijzelf betreft tenminste – een no go.
Ella's minnaar daarentegen was bij nader inzien niet vies van een experimentje met deze of gene.
Als David plotseling sterft gebeuren er ineens allerlei vreemde dingen in Ella's leven.
Ze had het al nooit makkelijk, een verleden van depressies en medicatie, haar moeder die steeds verder afdwaalt in haar eigen wereldje en de weinige sociale contacten die ze heeft omdat ze een echte work-aholic is.

Als ze plotsklaps op de vlucht moet slaan is ze helemaal teruggeworpen op zichzelf en haar weinige contanten. Ze belandt in netelige situaties waar je alleen al nachtmerries van zou krijgen.
Zal ze zich staande weten te houden in deze duistere internationale wereld van het grote geld? Kan ze zichzelf op de een of andere manier vrijpleiten of heeft ze te maken met een echt waanzinnige wetenschapper?
Jacob lijkt ten koste van alles de grote man te willen zijn, een soort God waarvan iedereen afhankelijk moet worden.......

Een echte fictie die zomaar waarheden zou kunnen bevatten waar wij doorsnee-mensjes bij wijze van spreken niet eens over na zouden denken. Maar als je ziet hoe sommige celebs er tegenwoordig uit zien met alle schoonheid die er maar te koop is …. geef mij dan maar de prachtig ouder wordende natuurlijke – pure schoonheid.
Esthethiek zal voor iedereen iets anders zijn, maar bij sommigen (zal verder geen namen noemen) ziet het er totaal verkloot uit! (Excusez les mots)

Heerlijk om te lezen! 
Een pakkende schrijfstijl waar de karakters heel goed tot hun recht komen. In een ruk uitgelezen is iets of wat overdreven (moest even een nachtje tussendoor slapen) maar kon niet wachten om door te lezen.
Lekker leesvoer in dit herfstige weertje en doe een gek – lees eens een Moordwijf!

#Medicijn: Je vliegt er doorheen als een dunne injectienaald door zachte huid ;-)

©José februari 20162 opmerkingen:

 1. Mijn boekenlijst wordt steeds langer José :-)

  Thanks!

  Groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oops. sorry Hilly!! :-P
   Heb ik nog een aanrader voor je ook nog - Nachtblauw van Simone van der Vlugt (dubbel sorry ;-))

   Fijne zondag!! :-)

   Verwijderen