dinsdag 2 februari 2016

Anja Feliers – Verleid meAuteur: Anja Feliers
Titel: Verleid me
Uitgeverij: Manteau
Genre: Psychologische thriller
Uitgave: Paperback (381 pagina's) en E-book
ISBN: 9789022325667

Omschrijving:
Ijzersterke thriller over angst en verdriet.
Was het verdriet om de dood van haar dochtertje een mogelijke verklaring? Ze was immers nooit van plan geweest een affaire te beginnen. Maar haar zorgvuldig bewaarde geheim dreigt uit te komen en ze zet alles op alles om haar relatie en haar gezin te redden. Een onbekende vijand heeft het op haar gemunt. Hij weet alles van haar en zij niets van hem. Het begin van een ongelijke strijd...

Over de auteur:
Moordwijf Anja Feliers.

De Vlaamse schone Anja Feliers (1971) is geboren en opgegroeid in het Limburgse Bilzen. Toen ze elf was, overleed haar moeder aan een agressieve ziekte. Anja nam zich toen voor daar ooit een boek over te schrijven. Dat deed ze toen ze eenentwintig was, en het boek was gericht aan de kinderen die ze ooit zou hebben. Het was te persoonlijk om uit te geven, maar nadat een vriendin het gelezen had, herbewerkte ze het boek tot een fictieve roman, en in 2004 debuteerde ze met de veelgelezen jeugdroman Donkere kamers.
Haar boeken zijn zeer levensecht, emotioneel, pakkend en spannend. Met
Verleid me debuteerde Anja in 2010 als schrijfster van thrillers.

Mijn leeservaring:
Nieuwsgierig als ik ben begon ik natuurlijk mijn Moordwijven-inhaalslag met Anja's debuut Verleid me.
Een psychologisch kunststukje mag ik wel zeggen. Het verhaal van Nanou en Thomas die in het boek ieder afzonderlijk hun verhaallijn hebben, makkelijk te volgen door het schuingedrukte deel dat aan Thomas behoort.
Na het tragische verlies van hun dochtertje Isa stort hun wereld in maar proberen ze zich mede ook voor hun andere twee kindjes Anna en Jona te herpakken en proberen door hun ingehouden verdriet ook de ander te ontzien.
Nanou stort zich op het schrijven van boeken, niet onverdienstelijk is ze daarin – en Thomas werkt als advocaat behoorlijk wat uren.

Als Nanou en Thomas op het boekenbal de schrijfster Ella Marien tegen het lijf lopen ontstaat er door wat hatelijke opmerkingen van deze dame een opstootje dat uitloopt op een media-relletje dat buiten proporties wordt opgeblazen.
Moe van alle hectiek en hun onverwerkte verdriet gaan ze op aanraden van een medewerkster van Nanou's uitgeverij twee weken naar een heerlijk huisje in het zuiden van Frankrijk met hun kinderen.
Het is een zalige plek die onderhouden wordt door Maxim – een aantrekkelijk manusje van alles en hij kan echt van alles zo zal blijken ;-)

Thomas is een fanatieke fietser en gaat dan ook graag enkele tochten maken waarbij hij er op een gegeven moment een tweede agenda op na gaat houden. Frankrijk blijkt ook voor hem een verrassing in petto te hebben.
Bij thuiskomst begint de nachtmerrie, Nanou heeft spijt als haren op haar hoofd en probeert het voor zichzelf nog enigszins goed te praten door het verlies van haar lieve Isa en de daaropvolgende vier jaar van steeds verder uit elkaar drijven – het huwelijk steeds meer een illusie. Toch wil ze koste wat kost haar huwelijk redden en vertelt haar beste vriendin Karen alles.
Maar is het niet te laat? Thomas is steeds vaker van huis, lijkt alleen maar drukker met zijn werk dan ooit.

Komt het nog goed of zal Nanou het onderspit moeten delven ….
Het promofilmpje is overigens fantastisch gemaakt – Kippenvel.


Een heerlijke, af en toe prikkelende schrijfstijl heeft Anja Feliers. Een beetje met een “Vlaamse tongval” hier en daar is het genieten geblazen en leest het zeer prettig weg.
En lucky me heeft na dit thrillerdebuut nog een aantal boeken te gaan die dit Moordwijf al heeft geschreven!

Ook Anja Feliers is op meerdere social media te vinden n.l.:

Facebook ----> KLIK

Twitter ----> KLIK

Website ----> KLIK

Moordwijven ----> KLIK


©José Februari 2016

4 opmerkingen:

 1. Prachtige recensie !!! Ik heb al haar boeken reeds gelezen en vind ze één voor één schitterend. De spanning is soms echt wel te snijden. Anja Feliers weet als geen ander haar lezers te boeien tot de laatste letter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Katrien!!
   Ik mag er nog een aantal lezen en helemaal eens, Anja's schrijfstijl is geweldig, het leest als een trein!
   Benieuwd naar de rest dus ;-)

   Verwijderen
 2. Bedankt voor deze boekentip, ik zet hem bij mijn lijstje. Trillers zijn echt mijn ding.

  groetjes,
  Ymme

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Dank je wel, ja hier ook een Thriller-Junk ;-)

   Fijne dag!

   Verwijderen