zaterdag 19 september 2015

Likaiar - Een laatste dag


Likaiar – Een laatste dag

Auteur: Likaiar
Titel: Een laatste dag
Uitgever: Quasis
ISBN: 978-94-92099-04-4
Druk: 1e druk, september 2015
Omvang: 40 pagina's
Winkelprijs: €5,95


Omschrijving:
In de categorie Young Adult – fantasy schreef Likaiar een Splinter:
Een laatste dag gaat over Kol, die in opdracht doden weer tot leven wekt. Wanneer een magische bezwering niet helemaal gaat zoals hij in gedachten had brengt Kol per ongeluk een 6-jarig meisje terug uit de dood. Lukt het hem om zijn vergissing recht te zetten?

Over de auteur:


Likaiar (1989) heeft al haar hele leven complete werelden in haar hoofd, maar begon pas echt verhalen te schrijven in de latere jaren van de basisschool. Naast korte verhalen werkt ze aan haar eerste fantasyroman. Ze studeert wiskunde aan de Universiteit Leiden. 
Haar blog is hier te lezen: -----> KLIK 


Mijn leeservaring:
Allereerst zal ik proberen uit te leggen wat Uitgever Quasis bedoelt met de Splinters.
De Splinters zijn in feite korte verhalen die eens niet gebundeld zijn maar aparte boekjes waarin dus verhalen staan van verschillende schrijvers.
Ik kan ter verduidelijking beter een quote van de site van de uitgever aanhalen: "Splinters is een nieuw project van Quasis Uitgevers. Vanaf januari 2016 publiceren wij iedere maand een kort verhaal in een kleine pocketuitgave. Deze korte verhalen worden door diverse schrijvers geschreven. Een aantal bekende auteurs, zoals Isa Maron en de Engelse schrijfster Steph Swainston, maar ook schrijvers die aan het begin van hun carrière staan, zoals Likaiar en Nieske den Heijer. De verhalen vallen binnen de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller, magisch realisme en horror. De doelgroep van de serie is volwassen lezers, maar vier uitgaves zijn gereserveerd voor Young Adult-verhalen."
Likaiar bijt in deze reeks dus het spits af.Debuteren met een splinter, hoe fantastisch is dat!
Een pakkende stijl heeft ze qua schrijven! Het is een kort verhaal dus ik ga absoluut niet uitweiden over inhoud. Maar ik kan je wel vertellen dat ik zwaar teleurgesteld was!!
Waarom? Omdat ik van haar wel een heel dik boek gehad zou willen hebben. :-P
Het korte verhaal smaakte naar meer of in ieder geval naar een vervolg. Het fantasy-genre is normaal gesproken niet echt mijn eerste keus maar dit verhaal raakte me vanaf pagina één. Emotie proefde ik, een drang naar liefde - iemands laatste wens ….
Kort maar heel erg krachtig! Knap dat je zoveel in een kort verhaal kwijt kunt dat je meteen iemand bij de spreekwoordelijke lurven hebt. Petje af.

Een Splinter van formaat om U tegen te zeggen!

De Splinter-serie komt dus vanaf januari 2016 uit, iedere maand een andere schrijver in verscheidene genres. De kleine pocketboekjes – 12 in totaal waaronder 4 Young Adults – zijn los verkrijgbaar of je kunt alvast een abonnement nemen waarover HIER meer info.
Misschien een leuk idee om voor een evenredig kleine prijs eens nader kennis te maken met andere genres dan je normale keuzes.
Thinking out of the box is wel eens gaaf ;-)

Heel erg graag gelezen en nu maar (vol ongeduld) wachten op Likaiar's roman.
Dank ook aan Jasper en Petra Polane van Quasis, altijd een feestje die post van jullie :-)

©José september 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten