zondag 28 juni 2015

Karin Slaughter - Mooie meisjes


Titel: Mooie meisjes
Uitgever: Cargo
Genre: Literaire thriller
Uitgave: Paperback (544 pagina's) en E-book
ISBN: 9789023491095
 

Omschrijving:
Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

Over de Auteur:
Karin Slaughter (1971) groeide op in een kleine stad in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is de auteur van onder andere Nachtschade, Zoenoffer, Een stille koude huivering, Trouweloos , Triptiek, Onaantastbaar, Versplinterd, Genesis, Verbroken en Gevallen. Haar weergaloze thrillers worden in achtentwintig landen vertaald en scoren wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten. In totaal werden van haar boeken in Nederland al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Met haar ijzingwekkende thrillers verwierf ze internationaal de titel 'Koningin van de suspense', lof van haar collega-misdaadschrijvers en een schare trouwe fans.
(Bron: Uitgeverij Cargo)

Mijn leeservaring:
Razend benieuwd was ik als fan van deze dame naar haar nieuwste boek, een boek waarvan Nederland de wereldwijde primeur heeft. Gaaf toch!
Geen boek uit een serie, geen hoofdpersonen die we al van haar kennen maar een zogenaamde standalone, een boek dat je zonder ''voorkennis” kunt lezen.
Zoals altijd wanneer ik een boek in handen krijg van een van mijn favoriete schrijvers begint de voorpret al. De intrigerende cover en titel alleen al laten je gedachten alle kanten op stuiven, veelzeggend en toch ook weer heel erg mysterieus.
Voorpret is bij mij van korte duur trouwens, ik kan zo'n boek echt niet laten liggen, laat staan bewaren voor vakantie of wat dan ook. LEZEN! ;-)

Eén ding is zeker – je zit er binnen een paar regels middenin – tot je strotje wordt je meegesleurd en aan je haar gegrepen om het verhaal binnen gezogen te worden.
Wat een waanzinnig goed geschreven boek!
Gruwelijk en spannend, meeslepend in alle emotionele facetten en hilarisch om de droge humor van enkele hoofdpersonen.

Het verhaal draait om het gezin van Claire wiens oudste zus op een dag zomaar verdwenen is, spoorloos. Door dit drama zijn Claire - haar vader, moeder en zus Lydia ieder op hun eigen manier bezig met verwerken en dat leidt zelfs tot het uiteenvallen van dit emotioneel gebroken gezin.
Claire trouwt met Paul waar ze zielsveel van houdt, een prachtig huis en geld genoeg om een onbezorgd leven te leiden – ware het niet dat haar leven nog steeds draait om haar verdwenen zus Julia. Het niet weten wat er gebeurd is en waar ze gebleven zou kunnen zijn loopt als een repeterend knaaggevoel mee met de jaren die verstrijken.
Zus Lydia slaat helemaal door de andere kant op en worstelt met schuldgevoelens en verslavingen.
Ook hun ouders blijven hangen in een bepaalde emotie en gaan uit elkaar, Helen hertrouwt en Sam kan niet loslaten met alle gevolgen van dien.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van ClaireLydia en vader Sam.

Als zich op een dag een drama voltrekt in het leven van Claire staat haar wereld op zijn kop, gebeuren er zoveel dingen tegelijk dat de gevolgen voor haar niet te overzien zijn.
Niets is ineens meer wat het was en niemand lijkt te zijn wie hij of zij pretendeert te zijn.
Claire stuit op dingen die ineens het verdwijnen van haar zus in een nieuw daglicht zetten en dan begint de zoektocht – een zoektocht die gruwelijkheden naar boven brengt die je amper kunt bevatten maar weet dat ze in het echie ook gebeuren in een zieke wereld vol gevoelloosheid en wreedheden.

Razendsnelle schrijfstijl, je blijft zo geconcentreerd in je boek lezen dat je amper adem kunt halen in sommige gedeeltes totdat je ineens een plotwending krijgt waar je als het ware van achterover slaat – even moet bekomen – diep adem haalt om vervolgens de TGV te pakken en hunkert naar meer en naar een bevredigend einde ….

Kanonne – ik ben zo lyrisch over dit boek maar kan echt niet meer vertellen anders verpest ik je leesbeleving waarschijnlijk maar als je een fan bent van Karin Slaughter dan zul je zwaar verrast worden door dit schrijfsel!! 
En als je haar boeken nog niet kent dan is dit DE uitgelezen kans om een wereldwijde bestseller (denk ik zomaar ;-)) te lezen en kennis te maken met een schrijfster die naar mijn bescheiden mening behoort tot de wereldtop.
En als ik daadwerkelijk sterren zou moeten toekennen aan dit boek dan zijn de ultieme 5 sterren echt wel méér dan verdiend!
Een #leestip - #aanrader - #must-read of hoe je het ook maar wil noemen. 

Maar ja, wat ga ik nu lezen?
Volgens mij beland ik nu even in het welbekende zwarte-lees-gat.


©José Juni – 2015
2 opmerkingen:

  1. Fijn voor je!!! Niet het zwarte gat he, maar je leestrip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben fan dus dankjewel voor de tip! Vakantie komt er aan dus alle tips zijn welkom! :-)

    BeantwoordenVerwijderen