vrijdag 10 januari 2014

Zeeland


Als in provincie Zeeland.
Kennen we daar wat muzikanten?
Ja hoor, de geijkte bands Blof en Racoon natuurlijk, maar aangezien ik Blof niet echt “dig”, vroeger waren ze nog puur en echter (mijn mening ;-)) , Racoon vind ik wel oké, maar ja die hoor je al heel de dag door. Ik moet zeggen dat ik hun speciale anthem voor Serious Request gemaakt wel heel erg mooi vind. -----> Klik

Nee laat ik die 12 provincietour het nu eens gaan zoeken in de wat minder bekende cq dolgedraaide liedjes/bands/zangers/zangeressen.
Op zich wel een iets meer op mij toegespitste uitdaging, thinking out of the box ;-)

De band Moss, met als zanger/gitarist Marien Dorleijn ( De Wereld Draait Door kijkers onder ons hebben hem hier vast wel meerdere malen in gezien door de jaren heen).
Marien is een Zeeuw en richtte zijn eerste band dan ook op in Middelburg, na wat jaren van solotouren/zingen en de Grote Prijs van Nederland nog even winnen, was daar ineens de band Moss.
Misschien ken je de nummers I apologise (dear Simon) of What you want, maar ik ga vandaag voor het liedje I like the chemistry, net iets ouder dan voorgaande.
Klinkt wel lekker, net als de Zeeuwse bolussen op de foto hierboven ;-)©José '14

6 opmerkingen:

 1. Ondertussen dat ik aan het lezen was heb ik het liedje beluisterd, hele mooi nummer en ik ,meen ooit over deze band gehoord te hebben terwijl ik zelden naar DWDD kijk. Goede muziek in ieder geval, ik luister nu ook niet meer naar Blof, maar eerder wel toen waren ze echt goed enne weer wat geleerd wist niet dat Racoon van zeeland was

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, dan is mijn missie geslaagd, dat je Moss nu wel kent ;-)
   Dat Bart van Racoon met een Iers/Schots accent probeert te zingen, of dat dat gewoon zijn interpretatie van Engels is, het is en blijft gewoon een Zeeuw(se babbelaar) ;-)

   Verwijderen
 2. vergete te zgegen ik hou dus niet van de plakbollusen maar wel van dei zeeuwse babbelaars

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga voor de plakzooi, nooit te beroerd om te brassen en mijn vingers af te likken .... ;-)

   Verwijderen
 3. Dank je wel om mijn wereld weer een beetje ruimer te maken... ondertussen al verschillende liedjes beluisterd op Youtube van Moss en ik vind het echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, heb nou eenmaal een muzikale tic cq afwijking ;-)

   Verwijderen