vrijdag 24 januari 2014

Fryslân BoppeDe provincie Friesland, bekend om zijn eigen (voor mij onverstaanbare) taal, de Elfstedentocht, het Thialf ijsstadion, voetbalclubs SC Cambuur en SC Heerenveen met Marco van Basten als trainer in het Abe Lenstra stadion (vernoemd naar us Abe natuurlijk, DE bekendste Fries aller tijden naar mijn idee).
Maar ze hebben ook van allerlei streekgerechten die ik niet kan uitspreken, maar veel van die gerechten, of beter gezegd de baksels, zijn gekruid of in ieder geval voorzien van een scheut Berenburg, kruidige drank met zo'n 30 procent alcohol, en of je daar zat van kan worden ;-)

Maar uiteindelijk draait het deze vrijdag weer om muziek, iets dat met Friesland te maken heeft wel te verstaan.
Nou dacht ik aan Twarres, maar daar word IK in ieder geval niet blij van, smaken verschillen.
De Kast zou een aardige optie zijn met Syb van der Ploeg als krullebollerig boegbeeld, geen straf om naar te kijken, maar luisteren doe ik dan liever naar iemand anders.
Een dame die haar eigen teksten schrijft en zingt, die daarnaast ook nog sax, gitaar en keyboard speelt.
Maar ook iemand die nogal eens gevraagd wordt voor speciale projectjes, kijk en daar hou ik wel van. Niet het geijkte, maar out of the box (heb je hem weer ;-)).
Van alles en nog wat heeft ze al gedaan deze muzikale duizendpoot.
Muziek voor een tv-serie, titeltrack voor een film, duetten met van allerlei “beroemdheden”.
Het gaafste vind ik dat ze voor North Sea Jazz door Jonathan Jeremiah (hij van het prachtige Lost <--- klik *zucht* ;-)) gevraagd werd om zijn single Heart of Stone samen te zingen, begeleid door het Metropole orkest .

Ik heb een opname gevonden!! Yay, maar hij is van een afstandje gefilmd, maar als je je ogen dicht doet en luistert zie je daar niks van :-P

Ow ja, ik heb het over Elske DeWall natuurlijk!!!


ENJOY!! :-)
©José '14

4 opmerkingen:

 1. Wow wat zingt zei gaaf zeg, goede keuze

  Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is inderdaad een kanjer!!

   Groetjessssss

   Verwijderen
 2. De Elfstedentocht ... hebben we vroeger nog met mijn ouders gedaan, maar dan met de auto. In elk VVV-kantoor kregen we ook een stempel op een kaart en van elke stad kochten we een sticker, die hangen nog altijd op de spiegel bij mijn ouders in de gang :-) Fijne herinnering :-) Ohja, schoon liedje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me wel een stuk prettiger in de auto ipv op schaatsen, ik denk dat ik mijn nek zou breken ;-)
   Mooi hoe dan ineens flarden van vroeger komen bovendrijven!
   THX!

   Verwijderen