vrijdag 28 juni 2013

Muzikale herinneringen#Op 28 Juni 1986 stopte het duo Wham, wat vind je hun leukste/mooiste liedje?

Wham begon naar mijn idee met snelle, hippe, dansbare popmuziek ….. tenminste voor toen (1981).
Twee mannetjes die er stoer en op zijn minst megasexy uitzagen.
Ik weet nog wel dat er in de zaak waar ik toen werkte (kapsalon) een paar jongens kwamen die er precies zo uit wilden zien qua haar inclusief veel, heeeeel veel blonde plukken, een five o'clock shadow op hun jongenskin en 2 oorbellen, in ieder oor een, ja hey dat was nou eenmaal sexy en zeker te weten echt mannelijk!! Twee macho's die vooral veel aandacht van de dames wilden, of bimbo's zoals zei het liever zeiden. (The bimboe-er the better had ik het idee ;-))
Het zelfvertrouwen straalde er van af als ze bij ons naar buiten liepen, mooie Ray-Ban op hun neus en vooral dat stoere loopje deed de deur dicht. Ja ze leken nou eenmaal op George Michael van Wham en daar vielen die bimbo's vast wel voor!!
Graag had ik die stoere koppies nog eens gezien toen mr. George Michael uit de kast kwam na gearresteerd te zijn in een openbaar toilet bij het “plegen van een oneerbare daad”.
Geen idee of ze nog zo into George Michael waren daarna ;-)

Duo dus, bestaand uit George Michael en Andrew Ridgeley.
Op de een of andere manier raakt de stem van George Michael me wel, tenminste als je zijn ballads en zijn latere sololiedjes beluistert.
Van hun Wham tijd vond ik onderstaand liedje wel heel erg mooi, afkomstig van hun laatste album, ook al zingt George Michael het hier alleen.

Oh ja, Last X-Mas vond ik altijd een van de meest hartverwarmende clips qua kerstliedjes, beetje versleten, niet echt een tekst om over naar huis te schrijven, maar ik zag me daar wel zitten in dat huisje met een hoop sneeuw om me heen.
Sferisch wel okay dus, al weet ik niet of ik dat nu wel hardop had moeten neerpennen hier ;-).

©José '13


Van het album Music from the edge of heaven ….....


6 opmerkingen:

 1. Super goed verwoord weer lees, je berichten meestal dan ook met ene glimlach. Wilde eerst ook gaan voor last x-mas, want dat blijft ene geweldig liedje, maar toch maar niet gedaan alhoewel het qua weer wel zou kunnen.

  Het nummer wat jij gekozen hebt is ook geweldig mooi.

  Fijn weekend liefs yvon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laatst X-Mas doen we gewoon met Kerst al is het inderdaad flutweer;-)

   Verwijderen
 2. Ja different corner vind ik supermooi maar voor mij is Older het mooiste nummer, en ik vind het nog steeds een lekker ding maar ik heb geen kapstok, want wel of niet uit de kast, eens leuk altijd leuk........ok behalve mijn ex dan.

  Fijn weekend
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee allicht maakt het niet of iemand gay of straight is, maar daar denken die macho's die ik bedoelde waarschijnlijk anders over ;-)...... *glimlach om de opmerking om je ex* !!

   Verwijderen
 3. Hahaha... ik schrijf hier in het hééél klein dat ik Last X-mas ook best oké vond :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehehe .... guilty pleasures, niemand vind er iets aan maar stiekem zingen we hem keihard (en megavals in mijn geval) mee! ;-)

   Verwijderen