vrijdag 3 augustus 2012

David Baldacci - Familieverraad


Beschrijving:
Op de avond van haar twaalfde verjaardag wordt Willa Dutton ontvoerd, haar vader neergeslagen en haar moeder gedood. Het is een zaak die de veiligheidsdiensten in rep en roer brengt, want Willa is niemand minder dan het nichtje van de president van de Verenigde Staten. Ongewild komen de privédetectives Sean King en Michelle Maxwell midden in de ontvoeringszaak terecht. Ze hadden op de betreffende avond een afspraak met Willa's moeder en betrapten de daders bijna op heterdaad. De FBI en de Secret Service plaatsen hun vraagtekens bij de aanwezigheid van King en Maxwell, maar de First Lady - een oude bekende van King - vraagt hun juist om een eigen onderzoek in te stellen naar de verdwijning van Willa.


Na het ietwat zwaardere (letterlijk en figuurlijk;)) Vleugelslag van Wally Lamb is een Baldacci altijd licht verteerbaar aangenaam leesvoer.
Nou ja aangenaam, zeg maar gerust retespannend en ingenieus in elkaar geschreven verhalen. Ik geloof dat ik wel een megafan ben.
Zijn boekEN, met de nadruk op het meervoud want hij heeft al een indrukwekkende bibliografie op zijn naam staan, lezen weg als een trein.
Een mengelmoes van politieke issues, al dan niet dwalende overheidsinstanties, een beetje romantiek en vaak aangrijpend drama. Superbe plots die niet altijd voorspelbaar zijn, al doe je nog zo je stinkende best om mee te denken;).
Maar bovenal ga je meeleven met de personages, hate 'em or love 'em dat is aan de lezer, maar gaandeweg kan je mening zomaar ineens omslaan over een bepaald karakter. En dat vind ik best knap om voor elkaar te krijgen/schrijven.
Al met al dus weer een heerlijk boek!


Bekijk eventuele beschikbaarheid of reserveer: Bibliocenter


©José '12

2 opmerkingen:

  1. Ik vind de boeken van David altijd erg goed. Ook deze ga ik binnenkrt weer lezen, ben erg benieuwd......spannend !!!
    Groetjes Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is al een wat oudere Bianca, geloof van 2009, maar ik had hem waarschijnlijk gemist;) Zeker een goeie schrijver, helemaal met je eens!

    Fijn weekend!! :)

    BeantwoordenVerwijderen