maandag 20 augustus 2012

Jane Casey – Vergelding


Beschrijving:
Een moordenaar met als doelwit veroordeelde pedofielen. Voor het publiek is hij een held en voor de politie hebben deze moordzaken geen prioriteit.
Maar voor de jonge en onervaren rechercheur Maeve Kerrigan ligt dat anders, zij vindt dat niemand het recht in eigen hand mag nemen. Moord is moord, ongeacht de daden van het slachtoffer. Zodra het geweld van de moordenaar escaleert, wordt Kerrigan echter gedwongen zich af te vragen hoe ver ze bereid is te gaan voor rechtvaardigheid...


Soms heb je van die boeken die nog even nasudderen in je hoofd wanneer je ze uit hebt.
Het volgende boek waar je dan in begint is echt 3x niks, bij wijze van spreken.
Dit was er voor mij zo eentje.
Een spannende thriller met een vleugje drama en romantiek.
De clue zal wel zijn dat het vanuit een vrouwelijke rechercheur geschreven is, een female touch in een harde mannenwereld. Niet alleen werk maar ook privéperikelen. Voor een man om te lezen misschien niet het “straight-to-the-point” soort van thriller, maar het zit echt wel super in elkaar en leest vlotjes weg. Ruimte genoeg om jezelf aan het denken te zetten en niet echt voorspelbaar.
Haar derde boek is dit blijkbaar, dus ik heb er weer eens 2 gemist;)
Voordeel is dan wel dat je nog iets goeds in het vooruitzicht hebt, want men zegt (de geleerden;)) dat dit ook nog wel haar minste boek is... maar wie bepaald wat iemand goed vindt?
Smaken verschillen en lullen is lullen – Ik vond het goed!
Dat wilde ik even vertellen :)

©José '12

Kijk voor evt. beschikbaarheid of reserveer: Bibliocenter


2 opmerkingen:

  1. Ik heb dit boek nog op mijn stapel liggen. Ik was er wel al in begonnen, maar ben halverwege weer opgehouden om andere boeken te gaan lezen. De boekenleggen zit er nog in. Misschien kan ik dan beter eerst 1 en 2 lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, dus jij was niet zo enthousiast als ik. Volgens mij hebben haar eerste 2 boeken niet zoveel met deze te maken, geen serie, dacht ik tenminste. Maar zeker weten doe ik het dus ook weer niet :(

    BeantwoordenVerwijderen