maandag 9 april 2012

James Patterson – OoggetuigeBeschrijving:
Lombardo's Steak House is beroemd om zijn steaks en clientèle en berucht om de moord op een maffiaadvocaat. Journalist Nick Daniels maakt de afrekening van dichtbij mee en krijgt bij toeval een belangrijk bewijsstuk in handen dat hem naar de daders kan leiden. Daniels hoopt het artikel van zijn leven te schrijven, maar zijn onderzoek leidt hem naar de kern van een Italiaans-Russische maffiaoorlog. Politiechefs, politieke kopstukken, mediamagnaten en een prachtige redactrice spelen allemaal hun rol in het spel, met ieder een eigen agenda.


Heb je haar weer met haar James Patterson!
Ja sorry, ik kan er niks aan doen, voor mij is die man gewoon geniaal.
Word je nooit moe van die spannende thrillers van hem?
Nooit!!
Wat maakt zijn boeken dan zo goed?
Nou, dat zal ik eens even uitleggen dan als je daar nog niet achter was.
Hij schrijft in sneltreinvaart, je valt van de ene wending in de andere. Zijn dialogen zijn scherp en doordrenkt met droge humor. Zijn karakters zijn beeldend beschreven, met echt menselijke trekjes.
Je word regelmatig op het verkeerde been gezet waardoor het niet voorspelbaar is zoals sommige “thrillers”. Daarbij spreekt mij persoonlijk de politiewereld, het criminele gepeupel en de Maffia wel erg aan qua leesvoer.
Is dat alles?
Nee, ook de korte hoofdstukken die hij maakt zijn slim, je moet gewoon nog heel even de volgende lezen voor je het weglegt, het zijn tenslotte maar 2, hooguit 3 bladzijden. Maar voor je het weet zit je met een beteuterd gezicht de laatste bladzijde alweer te lezen.
Oké, klinkt plausibel. Heeft hij al veel geschreven?
(Grote ogen van verbazing) Veel? Nou kijk maar eens naar zijn bibliografie op Wiki!
ZO!
Snap je wat ik bedoel? En er is er vast wel een die je aanspreekt.
Ja …. maar waar te beginnen?
Nou gewoon bij het begin. Maar raak er in Godsnaam niet aan verslaafd! ;)


©José '12

Bekijk zijn indrukwekkende “waslijst” eens bij: Bibliocenter

5 opmerkingen:

 1. Inderdaad een keuze te over. Ga toch eens iets van hem lezen. Hou ook van thrillers en detectives. (Ook films, wat me wel eens weerhoud van een boek, helaas).
  En waar te beginnen??? Bij wat in de bieb voorradig is...

  Groetjes, Toos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt bij de bieb ook reserveren voortaan vanuit je "luie stoel" - Gratis en voor niks;)
   Ik lijk wel een lopende reclamezuil, maar ik vind het makkelijk dat je als je een profiel aanmaakt bij hun site, je precies kunt zien wat er aanwezig is en je kunt zelfs een verlanglijstje maken. Easy does it;)

   Verwijderen
 2. Leuk dat je zo'n fan bent van deze schrijver. Ken 'm niet, maar ik lees op het moment ook niet veel. Te druk,..maar ik ga het onthouden voor in de vakantie.

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit boek is toch ook verfilmd? Meen hem gezien te hebben maar weet niet meer hoe die heet.. Ben nu het boek aan het lezen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo anoniempje, ik heb even gekeken of het verfilmd is maar kan er niets over vinden. Engelse titel is Don't blink. Op Youtube staat wel een filmpje waarin hij iets over het boek verteld. Van mij mogen ze hem best verfilmen, echt goed boek weer van Patterson.
   Ik vind hem een heel goede schrijver!! Heb van de week "Bikini" van hem gelezen, ook weer superspannend. Ben een fan ;-)

   Verwijderen