vrijdag 20 april 2012

Chickenstrips


Nodig voor 4 – 6 personen (ongeveer;)) :
8 Kipfilets
2 Eieren
Bloem
Cornflakes om te paneren
Peper/Zout
Eventueel Sambal Badjak of tabasco
Olie om in te bakken


Snijd de kipfilet in repen (evt. een beetje pletten)
Peper en zout er op.
Zelf doe ik er dan een flinke klodder sambal doorheen en laat een half uurtje marineren om het wat meer pit te geven. (Je kunt ook tabasco gebruiken, maar ik ben meer van de sambal).
Doe de gekruide kipfilet in een plastic zak(je) en doe hier de bloem in, goed door elkaar husselen zodat elk stukje licht bebloemd is. (dit scheelt al een knoeiwerkje;)
Klop de eieren los en haal hier de bebloemde kip doorheen.
Neem een kom en verkruimel hierin de cornflakes ietwat, gewoon de goedkope zonder smaakje. Ook aan de cornflakes kun je nog kruiden toevoegen, bijvoorbeeld paprika-, of chilipoeder (of wat je lekker vind).
Haal als laatste de kip door de cornflakes.

Verwarm de olie in een pan. (Olie is goed als je er een stukje brood in gooit en dat begint te bakken +/- 170 graden).
Bak hierin de “Chickenstrips” goudbruin en laat even uitlekken op keukenpapier.
Als finishing touch doe ik er altijd nog wat gemalen zeezout overheen.

Heerlijk bij een broodmaaltijd/Frietjes of zelfs als borrelhapje met bijvoorbeeld een dip/salsasaus, of gewoon een BBQ-saus.

Eet smakelijk 

©José '12 

2 opmerkingen:

  1. Mmm die Chickenstrips lijken me wel heel erg lekker! Bedankt voor het recept, dat ga ik zeker eens proberen!

    Groetjes en een fijn weekend,
    Esther

    Ps: Sinds kort staat mijn webwinkel op facebook. Help je mij mee om mijn winkeltje
    te laten groeien? Klik dan even op 'vind ik leuk' ...daar doe je me een groot plezier mee!
    www.facebook.com/brocanteriederdijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind je leuk;) Hoop dat het werkte, want kan al meer dan een week niet inloggen op FB via PC, Foon dus als redmiddel;)

      Jij ook een fijn weekend!

      Verwijderen