Nodig voor 4 – 6
personen (ongeveer;)) :
8 Kipfilets
2 Eieren
Bloem
Cornflakes om te paneren
Peper/Zout
Eventueel Sambal Badjak of
tabasco
Olie om in te bakken
Snijd de kipfilet in repen
(evt. een beetje pletten)
Peper en zout er op.
Zelf doe ik er dan een
flinke klodder sambal doorheen en laat een half uurtje marineren om
het wat meer pit te geven. (Je kunt ook tabasco gebruiken, maar ik
ben meer van de sambal).
Doe de gekruide kipfilet
in een plastic zak(je) en doe hier de bloem in, goed door elkaar
husselen zodat elk stukje licht bebloemd is. (dit scheelt al een
knoeiwerkje;)
Klop de eieren los en haal
hier de bebloemde kip doorheen.
Neem een kom en verkruimel
hierin de cornflakes ietwat, gewoon de goedkope zonder smaakje. Ook aan de cornflakes kun je nog kruiden
toevoegen, bijvoorbeeld paprika-, of chilipoeder (of wat je lekker
vind).
Haal als laatste de kip
door de cornflakes.
Verwarm de olie in een
pan. (Olie is goed als je er een stukje brood in gooit en dat begint
te bakken +/- 170 graden).
Bak hierin de
“Chickenstrips” goudbruin en laat even uitlekken op keukenpapier.
Als finishing touch doe ik
er altijd nog wat gemalen zeezout overheen.
Heerlijk bij een
broodmaaltijd/Frietjes of zelfs als borrelhapje met bijvoorbeeld een
dip/salsasaus, of gewoon een BBQ-saus.
Eet
smakelijk
©José '12
Mmm die Chickenstrips lijken me wel heel erg lekker! Bedankt voor het recept, dat ga ik zeker eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes en een fijn weekend,
Esther
Ps: Sinds kort staat mijn webwinkel op facebook. Help je mij mee om mijn winkeltje
te laten groeien? Klik dan even op 'vind ik leuk' ...daar doe je me een groot plezier mee!
www.facebook.com/brocanteriederdijk
Ik vind je leuk;) Hoop dat het werkte, want kan al meer dan een week niet inloggen op FB via PC, Foon dus als redmiddel;)
VerwijderenJij ook een fijn weekend!