dinsdag 14 juni 2011

James Patterson - De derde aanslagBeschrijving:
San Francisco maakt zich op voor een topconferentie van de belangrijkste wereldleiders, de zogenoemde G8. De autoriteiten in San Francisco verwachten de nodige rellen en demonstraties, maar nog voordat de conferentie is begonnen doet er zich een veel groter probleem voor. Een explosie in het centrum van de stad richt een enorme ravage aan en drie mensen komen om het leven. Het blijkt om een bomaanslag te gaan…

Een groep terroristen onder leiding van August Spies heeft het voorzien op kopstukken uit de internationale financiële wereld en het bedrijfsleven. Inspecteur Lindsay Boxer, hoofd van de afdeling Moordzaken, leidt het onderzoek. Samen met hulpofficier van justitie Jill Bernhardt, misdaadjournalist Cindy Thomas en patholoog-anatoom Claire Washburn moet ze de moorden zien op te lossen voordat August Spies zijn ultieme slag slaat…

De derde aanslag is, hoe kan het ook anders, het derde deel in de serie Women's Murder Club.
Ik begin de hoofdpersoon, Lindsay Boxer, hoofdinspecteur van de afdeling Moordzaken in San Francisco, steeds meer als iemand te zien die je in je leven zomaar zou kunnen tegen komen.
Een sterk, maar zeer reëel neergezet karakter dat met haar drie vriendinnen als het ware de diepte in duikt om moorden op te lossen.
Toch was dit deel, om een reden die ik natuurlijk lekker niet ga vertellen, heftiger en emotioneler dan de vorige twee delen.
Maar aan de andere kant is het einde ook weer zo geschreven dat het volgende deel weer alle kanten op kan gaan.
En dat er nog volgende delen zijn dat weet ik dan toevallig weer heel erg zeker.
In totaal zijn er zelfs al tien delen, dat is dan weer het voordeel van een kwartje dat wat later valt qua reeks goeie boeken ontdekken, je kunt in 1 ruk doorlezen!
Wiki is soms je beste vriend;)

Zeker de moeite waard was deze dus weer....

©José '11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten