zondag 21 juni 2020

Jilliane Hoffman - Regels van het spel

  























Jilliane Hoffman - Regels van het spel

Titel: Regels van het spel
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (416 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026150494

Omschrijving:
Wanneer in Miami het zwaar toegetakelde lijk van een vermiste vrouw wordt gevonden, komt procureur C.J. Townsend in haar onderzoek een geheim forum op het spoor: mannen betalen veel geld om live toe te kunnen kijken hoe argeloze vrouwen deelnemen aan een gruwelijk spel waarbij ze uiteindelijk sterven. Ze zet alles op alles om de groep op te rollen, maar dan verdwijnt er weer een jonge vrouw. Terwijl C.J. doorkrijgt dat de regels van het macabere spel gewijzigd zijn, verandert haar eigen leven in een nachtmerrie…

Over de auteur:
Jilliane Hoffman werkte als officier van justitie in Miami, waar ze vooral werkte aan zware misdrijven. Ze was adviseur voor justitie in Florida en heeft de FBI bijgestaan in talloze misdaadonderzoeken. Haar thrillers, waaronder 'Vergelding', 'De snijkamer' en 'De kleine getuige', zijn regelrechte bestsellers.

Mijn leeservaring:
Vanaf het eerste zinnetje zit je er met je snufferd diep in. Jilliane prikkelt meteen je hersens, zet je aan tot beleven in plaats van lezen.

Lana is met haar vriendinnen op vakantie in Miami Beach en verveelt zich stierlijk met hun. Via Tinder probeert ze het nog enigszins spannend te maken. De meeste profielen lijken haar strontvervelend en ze swipet ze dan ook rigoureus weg. Tot er een profiel voorbij komt dat haar aanspreekt. Ze spreekt met hem af, uiteraard zonder haar vriendinnen in te lichten …

Met een verontrustend telefoontje begint voor C.J. Townsend weer een nieuwe zaak, of is het een vervolg op de ellende die haar al jaren achtervolgd?!?
Het zwaar toegetakelde lichaam van een jonge vrouw dat wordt gevonden is het kantelpunt.
Haar rugzak dreigt over te lopen en het dringt langzaam tot C.J. door dat ze het diepe in moet duiken om haar verleden onder ogen te komen. Ze belandt in de wereld van het darkweb, daar waar mensen heel veel geld betalen om zgn snuffmovies te bekijken die zo gruwelijk zijn dat je er met je verstand niet bij kunt dat mensen hier op kicken. De anonimiteit laat hun waarschijnlijk in de waan dat ze onaantastbaar zijn, overal mee weg komen.
Maar dan kennen ze C.J. nog niet goed. Als een ware strijder gaat ze al haar grenzen over en is daarbij puur afhankelijk van zichzelf, het mag nooit uitkomen dat ze deze acties onderneemt. Haar baan en haar leven zet ze hierbij op het spel. Maar ze volgt haar gevoel als er weer een jonge vrouw verdwijnt, de tijd dringt... Spannend tot de laatste bladzijde!!

                   "Jilliane houdt er de vaart in, je bent geen seconde       
                                 in relax-modus”. 

 Ze weet onder je huid te kruipen door de ijzingwekkende spanning die je overvalt. Daarbij verweeft ze C.J.'s privé en werkzame leven tot een perfect geheel dat je bij de lurven grijpt, je begrijpt C.J. volkomen en snapt haar handelen. Dat het allemaal niet echt wettelijk te verteren is neem je voor lief – high five voor C.J. denk je alleen maar.

Met C.J. Townsend heeft Jilliane Hoffman een ijzersterk karakter gecreëerd dat naarmate de serie vordert steeds dierbaarder wordt.
Hopelijk volgen er nog vele delen!

Met dank aan Uitgeverij de Fontein las ik dit recensie-exemplaar met heel veel plezier.

©José
Juni 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten