woensdag 28 juni 2017

Gregg Hurwitz – De nergensman






















Auteur: Gregg Hurwitz
Titel: De nergensman (the Nowhereman)
Uitgever: A.W. Bruna
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (352 pagina's) en E-book
ISBN: 9789400508682

Omschrijving:
Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de ‘Nergensman’ genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer, zonder enig idee te hebben van waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.

Over de auteur:
Gregg Hurwitz (1973) groeide op in de omgeving van San Francisco. Hij studeerde aan de Harvard University waar hij een BA behaalde in 1995, en aan de Oxford University waar hij zijn MA behaalde in 1996. Hurwitz was erg actief op sportief vlak, en was een bekwame polsstokspringer. Nog tijdens zijn studententijd schreef hij aan zijn eerste thriller, The Tower, die in 1999 gepubliceerd werd. Hurwitz schrijft daarnaast scenario's voor stripverhalen, maar ook screenplays voor bekende Hollywoodproducers als Jerry Bruckheimer en Lorenzo di Bonaventura.
Hurwitz boeken vielen meermaals in de prijzen, onder andere voor de International Thriller Writers Award en de CWA Ian Fleming Steel Dagger Award. Hij wordt ook beschouwd als een kenner van het werk van Shakespeare, waarover hij meerdere academische artikels schreef.

Mijn leeservaring:
Helemaal geweldig vond ik Orphan X al – deel 1 van de Evan Smoak-serie.
Toen Judith (aka Biebmiepje) me wees op een winactie bij AW Bruna waar je d.m.v. een door en voor jezelf te verzinnen codenaam de Nowhereman kon winnen maakte ik daar gretig gebruik van …
Ik vond voor mezelf de codenaam; Orphan-Speechless (Sprakeloos qua blognaam ;-)) wel toepasselijk. Ik bedacht me daarbij dat ik zonder er woorden aan vuil te maken de Bad-guys zou elimineren. Dat bleek wel geschikt en daarmee won ik dit exemplaar!! #Feest

Evan Smoak, held der helden in mijn ogen. Zijn Roamzone (soort telefoon) is hem dierbaar, want daarop bellen mensen die anders nergens terecht kunnen met hun problemen. Vandaar de naam Nergensman – op zich vind ik dat trouwens best raar. In het boek is het gewoon The Nowhereman. Dat bekt ook lekkerder op de een of andere manier, waarom een naam vertalen?
Maar goed …. mijn bescheiden mening ;-)
Als hij iemand geholpen heeft zegt hij altijd tegen diegene; Als je iemand ontmoet die mijn hulp echt nodig heeft, geef hem/haar dan mijn telefoonnummer. Dit is voor Evan altijd een kwestie van wachten en zichzelf in shape houden. Het kan een week duren maar voor hetzelfde geld net zo goed een jaar bijvoorbeeld.
Maar op een dag is Evan aan de beurt – hij wordt wakker uit een verdoving en zit opgesloten in een kamer ergens op deze aardkloot. Hij heeft geen idee wie hem ontvoerd heeft en verdenkt er zijn oude vijand Orphan Y, Charles van Sciver, van die met een paar andere ex-Orphan's hem uiteindelijk te grazen hebben. Evan is de menselijkheid zelf, dat kan van die andere Orphan's nou niet bepaald gezegd worden. Evan heeft gevoel en probeert met zijn gaven anderen te helpen, de anderen zijn uit op wraak en de zucht naar macht is ook een grote drijfveer voor de geheim-agenten. Dan blijkt dat zijn ontvoerder totaal iemand anders is en zal hij heel erg vindingrijk moeten zijn om te kunnen ontsnappen.
Dan krijgt hij hulp uit wel een heel vreemde hoek …..... SPANNEND!!!!

Een geweldig vervolg op het boek Orphan-X waar we al een beetje kennis maakten met Evan. Je hoeft het op zich niet gelezen hebben maar ik zou ik niet zijn om je dat toch maar ten strengste aan te bevelen – gewoon omdat het zo goed is!!
De serie is nog niet voorbij met dit deel, dat proef je uit alles en er zijn naar mijn idee nog zat gaten te vullen waarop ik graag antwoord krijg ;-)
Gregg schrijft ook voor tv en film zoals je hierboven al kon lezen. Het zou mij echt niet verbazen als deze boeken verfilmd zouden worden, of een tv-serie mijn part. Ben nu al fan! :-)


Dank jullie wel A.W. Bruna voor het gewonnen exemplaar. Het was weer Genieten met een grote G!

©José juni 2017




2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd, dit cadeau komt goed terecht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En het was er een om je vingers bij af te likken ;-)

      Dank je wel! :-)

      Verwijderen