vrijdag 6 mei 2016

Shocked ....

                            Bron foto: Telegraaf

Shocked

6 Mei 2002 is een dag die in veel geheugens gegrift staat, zelfs het tijdstip – even na 18.06 uur herinner ik me nog. #MuzikaleVrijdag – al was het toen maandag en zat ik in de auto ….

Nederland was geschokt, een golf van woede en ongeloof dreef als een natte wolk over ons kikkerlandje. Zulke taferelen komen toch alleen in de States voor zou je denken?
Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte interviewden Pim Fortuyn in hun radioprogramma even voor zessen. Verkiezingen kwamen er aan en de LPF waar Pim leider van was, was bezig aan een grote opmars, interviews en debatten – de flamboyante Pim Fortuyn was een graag geziene gast her en der.
Zo ook bij Ruud en Jeroen - Filemon Wesselink die hem als stagiair van 3FM als laatste nog interviewde. Bizar was het, alsof de tijd even stil stond. Het verbijsterende verslag vanaf het mediapark, de schoten die gehoord waren en gezien door getuigen, ambulances en de reanimatie die echter niet mocht baten ….. hij stierf ter plekke.

De dader werd gelukkig snel gepakt. Volkert van der Graaf beweerde dat hij het had gedaan omdat hij bang was dat door de LPF de zwakkeren in onze maatschappij zouden ondersneeuwen.
Zwakkeren – tja, naar mijn idee is deze gast zelf zwakker dan zwak. Een idioot die denkt dat hij op de een of andere manier voor God kon spelen, alsof het na 9/11 (2001) heel normaal zou zijn om voor eigen rechter te spelen …. ongelooflijk.
Deze Volkert kwam niet weg met de moord – een lullige veroordeling van 18 jaar die na 2/3 te hebben uitgezeten nu dus weer vrij is. Van mijn part mogen zulke gasten voor eeuwig wegrotten in een celletje, maar het blijkt maar weer eens dat daders er in Nederland behoorlijk genadig vanaf komen terwijl slachtoffers en hun familie levenslang hebben.
Hij kwam er niet mee weg – een daad van waanzin waardoor ik meteen aan Papa Roach moest denken. Het geldt natuurlijk niet eenzelfde manier van moord maar de titel spreekt in dit geval voor zich.


Een bizarre muzikale vrijdag – maar die horen ook bij het leven.
Geniet van je zonnige weekend X

©José Mei 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten