vrijdag 7 augustus 2015

De F van Fris en FruitigF van Fris en Fruitig

Deze week een Muzikale F.
Fris en fruitig en een onwijs lekker nummer waar ik altijd megavrolijk van word!

Al in 2007 kwam dit nummer als een razende tierelier de hitlijsten in stormen, werd in no-time 3FM megahit en de band werd door de DJ's van 3FM en daarna door heel veel Nederlandse fans in de armen gesloten.

Fiction Plane, daar heb ik het over. 

En als je nu zo meteen bij het luisteren denkt van WTF of WTH of gewoon op zijn netjes – Gossiepietje wat heeft die zingert een bekende stem!?!
Ja, het zou zomaar kunnen dat als je je ogen dicht doet en alleen luistert dat je denkt Sting te horen of The Police …. HELEMAAL goed, nou ja bijna goed dan ;-)
Joe is de zoon van Sting en zijn energie – prettige geluid en zijn fris en fruitige uitstraling (:-P) zouden een kopie kunnen zijn van de iets jongere Sting.
De band heeft er zelfs in hun naam een kleine verwijzing naar gegeven. Als je de letters Fiction Plane door elkaar husselt (anagram noemen ze dat ook wel) dan krijg je de naam : Infant Police oftewel een soort Baby Police ;-)

Fiction Plane is al jaren een graag geziene gast op Nederlandse festivals, zo had je ze misschien al 2x op Bospop kunnen zien – Paaspop – Huntenpop – Schollenpop etc.
Verkochten ze Paradiso moeiteloos uit en waren natuurlijk vaker in het voorprogramma van The Police te zien.
Maar ook Pinkpop gaf graag het hoofdpodium aan deze jonge gasten die het publiek wel vermaakten.
Een komisch liedje dat sowieso!!


Fijn weekend iedereen en als je soms plotsklaps verliefd wordt op een fris en fruitig iemand?
Hou je hoofd koel of eet een ijsje ;-) Geniet er van :-P

©José Augustus 2015

2 opmerkingen: