maandag 23 februari 2015

Jojo Moyes – De laatste liefdesbrief


Auteur: Jojo Moyes
Titel: De laatste liefdesbrief
Genre: (FeelGood!) Literaire Roman
Uitvoering: Paperback (480 pagina's) en Ebook
ISBN: 9789026138027
Speciale midprice nu voor slechts €10,- !!

Omschrijving:
Journaliste Ellie vindt in de archieven van de krant een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Ellie, die zelf verwikkeld is in een relatie met een getrouwde man, gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.
In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, maar als ze thuiskomt ontdekt ze een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen...
'Een heerlijk romantisch verhaal waardoor je zelf weer de neiging krijgt liefdesbriefjes te gaan schrijven.' Glamour


Over de auteur:
Jojo Moyes is een internationaal bestsellerauteur dankzij schitterende romans als Voor jou en Vier plus één. Ook het verhaal van De laatste liefdesbrief wist al vele honderdduizenden lezers over de hele wereld te betoveren.

Mijn leeservaring:
De meesten van ons/jullie hebben waarschijnlijk al de bekroonde boeken Voor jou en Vier plus één van Jojo gelezen, is dat niet het geval dan raad ik deze bestsellers ten strengste aan als je van mooie meeslepende romans houdt. Je word als het ware in de boeken gezogen en hoe raar het ook klinkt, je leest vaak herkenbare situaties. Emotioneel of met een dosis lach-vitaminen op zijn tijd. Niet voor niets waren het DE feelgoodromans van het afgelopen jaar. Doe er je voordeel mee ;-)
De laatste liefdesbrief werd al in 2011 voor het eerst uitgegeven, dus voor de knallers van het afgelopen jaar.
Nu dus opnieuw in de spotlights voor een boterzacht prijsje.

Wie van jullie schrijft wel eens liefdesbriefjes? Of kan zich nog herinneren wanneer je de laatste kreeg? Herinner je het gevoel dat je kreeg bij dit soort briefjes?
Zo moet Jennifer zich ook gevoeld hebben bij het lezen van het volgende briefje:

 *Komende vrijdag om 7.15 sta ik op perron 4, Paddington. Niets zal me gelukkiger maken dan wanneer jij de moed kan vinden om met me mee te gaan... Weet dat mijn hart in jouw handen ligt.
Je B.

Na een zwaar auto-ongeluk wordt Jennifer wakker in het ziekenhuis, zonder herinnering aan haar recente leven – echtgenoot – vrienden of wat dan ook.
We schrijven het jaar 1960.
Als ze na een langzaam herstel enigszins weer op de been is mag ze naar huis. Haar herinneringen laten haar echter nog in de steek – totdat ze een verstopt briefje vindt in een van haar talloze schoendozen.
Het vrouwtje van een rijke man met alles wat haar hartje begeert. Maar toch mist ze iets, een gevoel dat knaagt aan haar diepste ziel. Beetje bij beetje komen de herinneringen terug, maar is dat niet te laat intussen?

Parallel lijkt het leven van journaliste Ellie te lopen in het heden. Verwikkeld in een affaire met een getrouwde man, werkend bij de Nation – een krant die al bijna honderd jaar bestaat.
Als de Nation gaat verhuizen naar een nieuw pand wil men dat Ellie zich gaat verdiepen in 40-jaar oude in het archief bewaarde artikelen. Als ze een liefdesbrief tegenkomt wordt haar nieuwsgierigheid gewekt en gaat haar journalistenhart sneller kloppen.
De romanticus in haar wil koste wat kost het verhaal proberen te achterhalen achter dit briefje en vooral de personen die erbij horen opsporen. Zal dit gaan lukken 40 jaar na dato?
Onderweg moet ze ook haar eigen leven eens drastisch onder de loep nemen en zich afvragen wat belangrijk is in het leven.

Een heerlijk verhaal waarbij aan het begin van ieder hoofdstuk een klein liefdesbriefje toegevoegd is in wat voor vorm dan ook, bestaande correspondentie die Moyes vooraf gevraagd heeft ter beschikking te stellen, zonder uiteraard namen te gebruiken.


Jojo Moyes weet je te raken, het lijkt allemaal zo simpel geschreven maar bevat zoveel meer.
Ze ontroert je en laat je in spanning, een lach en een traan zijn onvermijdelijk – en het leest heerlijk weg. Haar karakters weet ze heel erg goed neer te zetten zodat je je makkelijk in hun kunt verplaatsen of in ieder geval zeer goed weet in te leven. Petje af daarvoor!

Feelgood-roman – Moyes kent die definitie als geen ander.

Dus ken je haar werk niet (lijkt me raar ;-)) dan kun je jezelf of een ander heel erg blij maken met haar boeken Voor jou en De laatste liefdesbrief als mid-price nu voor €10,- en de Ebooks zelfs voor maar respectievelijk €4,99 en €5,99 (nee ik heb geen aandelen maar vind ze echt geweldig om te lezen!!!)

Heel hartelijk dank ik Uitgeverij De Fontein voor het gekregen boek – op Valentijnsdag nog wel :-)

©José februari 2015
6 opmerkingen:

 1. Alweer zo'n aanrader ik mag wel eens vaart gaan maken met lezen...zit even meer in tuinboeken dan in de leesboeken...
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had van jou ook niet anders verwacht lieve Es dan dat je met je neus in de aarde vertoeft ;-) X

   Verwijderen
 2. Allééé en ik heb hem al 20x voorbij gelopen in de bieb ... :-) de 21ste keer doe ik hem mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, misschien lag hij in de bieb met de "oude" cover, deze cover spreekt eerlijk gezegd ook meer aan (mijn mening ;-))

   Verwijderen
 3. Ik hem het boek net uit! Heel mooi verhaal weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal eens Chantal, heerlijk tussen mijn thrillerfanatisme door ;-)

   Verwijderen