maandag 23 februari 2015

Crash-Test-DummySoms heb je van die neigingen om je PC uit het raam te gooien maar aangezien ik dat dan zonde van het raam vind probeer ik het maar anders op te lossen.
Je PC crasht, of het nou komt dat ie vastloopt, of een of ander virus waar geen antibiotica voor te krijgen is sluipt er als een achterbakse stiekeme inbreker vermomd als vriendelijke reus door een achterpoortje in. Feit is dat je er niks meer mee kunt of je PC wordt zo traag dat je tussen je acties door makkelijk de ramen van je hele straat kunt lappen. In ieder geval, het is zwaar kl***, it sucks big time om het maar eens netjes te verwoorden ;-)

Blij dat ik in ieder geval aan mijn water voelde dat ik al mijn bestanden nog wel eens zou kunnen opslaan op een externe vorige week. Ja ja soms ben ik best slim, soms dan hè!
Het gebeurde me ook al eens dat ik ineens 30 gig aan muziek en foto's kwijt was door een crash, sta je dan met je goed fatsoen.
Ook blij met mijn recovery discs van Windows, want ik moest dus van het weekend het hele geval weer opnieuw installeren, niet moeilijk maar tijdrovend!!!
Bah, als ik iets NIET heb is het wel geduld om de hele tijd te wachten tot alles weer netjes geïnstalleerd is, dan ben je 2 uur verder en heb je een maagdelijke nieuwe, verse PC.

Maar dan komt het. Je wil natuurlijk wel je geliefde programma's/software er weer op hebben.
Ook dat vergt weer een hoop tijd, niet zomaar even omzetten van externe naar harde schijf, nee na ieder ding dat je erop zet moet je weer opnieuw opstarten en daar wordt een mens een beetje kriegel van, deze mens tenminste ;-)
Een baan als ICT-er zou voor mij dus geen moordbaan zijn maar meer een pain in the a**.
Maar goed, zoals je ziet typ ik er weer lustig op los na een week radiostilte, ja hey je moet er effe tijd voor maken maar dan heb je ook wat ;-)

Moraal van het verhaal?!?
Sla regelmatig je werk op, gebruik een goeie virusscan en maak regelmatig een nieuw wachtwoord aan op al je accounts, dat scheelt een hoop ergernissen.

Ik wens jullie allen een fijne, virus-vrije week – letterlijk en figuurlijk!
Ga jullie meteen even overspoelen met wat achterstallig schrijfwerk, dus alvast SORRY ;-)
 

©José #ComputerNerd ;-)

8 opmerkingen:

 1. Ha ha, herkenbaar, behalve dan dat uit het raam gooien..... dát doe ik dan wel;-)
  En dan laat ik het toch DE man oplossen, of in ieder geval EEN man. Die doe ik daar dan echt een plezier mee!
  Fijn dat je er weer bent!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik zie meteen een sterke vrouw voor me die het gooi - en smijtwerk voor haar rekening neemt :-P
   Volgens mij ben IK de techneut in huis dus dan doe ik het liever zelf ;-)

   THX Hannah!

   Verwijderen
 2. Ooooooh herkenbaar en reuze irritant! Terwijl ik als 20-tiger niet eens zo'n ding wilde hebben. ik zwoor bij pen en papier! En nu.....ik kan ook niet zonder.
  Fijne soepele week :)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja erg zijn we hè! Als iets NIET goed werkt kan ik daar mega gefrustreerd over raken om het maar even zacht uit te drukken ;-)
   THX Es jij ook!! x

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Probleem weer verholpen zotte Els ;-) Voor geen gat te vangen :-P

   Verwijderen
 4. Och José het heeft je wel weer even van de straat gehoudenmoet je maar denken, of je denkt goh dat was nou nog eens bezigheidstherapie , haha, nee zonder gekheid, wat zijn we toch pc verslaafd, ahum, maar ja dat is het tijdperk en anders konden we ook niet meer van elkaars muziek genieten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja maar ik verveel me anders nooit hoor, dit is pure noodzaak (anders deed ik het niet ;-))
   Hoezo verslaafd?? Wij??? No-way :-P

   Verwijderen