donderdag 5 september 2013

Judith Visser - Time out


Beschrijving:
Kim gaat door een moeilijke periode:
Wanneer zij een schokkend geheim opbiecht aan haar man Manuel, last hij een time out in hun relatie in en vertrekt voor onbepaalde tijd naar zijn familie in Duitsland. Tijdens zijn afwezigheid loopt Kim toevallig Martine tegen het lijf, een vriendin uit het verleden, en een warme relatie bloeit op. Maar al snel lijkt het erop dat hun ontmoeting helemaal niet toevallig is en dat Kim slachtoffer is geworden van Martines ziekelijke obsessies. Martines verregaande dwangmatigheid zorgt voor gevaarlijke situaties, waardoor Kim zelfs in het ziekenhuis belandt. Dan komt Kim erachter dat Manuel al die tijd niet in Duitsland is geweest. Maar ze kan nog niet vermoeden wat er werkelijk aan de hand is...

Zo! Jeetje wat een heftig, gruwelijk spannend boek.
Ik moet erbij zeggen, het is niet bepaald voor tere zieltjes geschreven blijkbaar.
Maar je weet dat als je in een thriller begint te lezen dat je van alles kunt verwachten.
Het getuigt van lef, originaliteit en een groot inlevingsvermogen, laat staan fantasie die door je aderen moet stromen, om de scenes en settings op dusdanige manier te om-, en beschrijven dat er inderdaad mensen zullen zijn die zeggen, wow dit is heftig.
Toch denk je op een gegeven moment dat die dingen ook in het echt zouden kunnen gebeuren, ergens op deze aardkloot lopen mensen rond die het karakter Martine met haar psychotische kronkel en gebrek aan realiteitszin nog zullen overtreffen qua zieke geest, dat is gewoon een feit.

Het boek leest als een trein door afwisselend Kim en Martines kant van het verhaal te lezen.
Je weet dat het niet pluis is wat Martine doet, en dat weet je al vanaf het begin.
Het is dus niet de vraag wie het gedaan heeft die continu door je hoofd spookt, maar eerder de vraag wanneer zullen Kim haar oogkleppen afvallen, of hoe ver gaat dit, heeft Kim sowieso wel wat hersens in haar mooie hoofd? Redenen genoeg om je vast te bijten in een boek dat uit moet.

Een goed opgebouwd boek qua spanning, zeer zeker de moeite waard als je een thrillerfan bent.
Oh ja, als extraatje staan er QR-codes in die je kunt scannen met je smartphone, waardoor je foto's, extra notes van de schrijver en dergelijke kunt zien, niet dat het zonder die codes niet te lezen is, maar een extra dimensie erbij zeg maar.

Check voor aanwezigheid of gratis reserveren ook bij: Bibliocenter

©José '13

2 opmerkingen:

  1. wie weet lees ik hem een keer al ben ik meer van de waargebeurde verhalen zoasl je weet.

    groetjes yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En weer eentje voor op mijn lijst :-) Gruwelijk spannend boek ... I like!

    BeantwoordenVerwijderen