donderdag 17 mei 2012

Marelle Boersma – Vals alarmBeschrijving:
Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader?
Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter.
Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht.


Vanaf de eerste bladzijde voel je de beklemming, de angst en de wanhoop, gegrepen door het onvermogen en oneerlijkheid waar de moeder, Janna, tegenaan loopt.
Een man/ex met veel invloed en geld die de Jeugdzorg om de tuin leidt.
Ongelooflijk dat dit zomaar kan gebeuren. Een realistisch (fictief in dit geval) verhaal dat je bij de strot grijpt en meesleurt in emoties die alle kanten op schieten. Je zou als het ware meteen de telefoon pakken en eisen dat ze eens wat beter hun zaakjes op orde zouden moeten krijgen. Een mens op waarde beoordelen en niet “van horen zeggen”, respect hebben voor degene die niet het geld en de macht heeft, maar wel boordevol liefde zit jegens haar kind.

Het zou zomaar een waar gebeurd verhaal kunnen zijn, zomaar een kind uit je straat, dorp of stad, waar dan ook in Nederland, zomaar een verhaal dat zich afspeelt achter iedere willekeurige voordeur, zomaar ….. omdat er zomaar 1 op de 3 huwelijken strandt, waar zomaar kinderen de dupe kunnen zijn, waar het zomaar eens fout kan lopen. Het loopt niet altijd fout natuurlijk ….. maar het zou zomaar kunnen gebeuren. Dieptriest!!
Kortom een boek dat je Aangrijpt met een hoofdletter A.


Kijk voor evt. beschikbaarheid of reserveer: Bibliocenter

©José '12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten