zondag 27 mei 2012

Bambitreffen
Het Bambitreffen is een motortreffen dat sinds 1975 wordt georganiseerd door Motorsportvereniging Mike the Bike uit Weert. Het vindt altijd plaats in het pinksterweekend.
Het is met ca. 1.200 deelnemers een van de oudste grote motortreffens in Nederland. De namen "Bambitreffen" en "Bambirit" zijn afgeleid van de "Jumborun", een toertocht met gehandicapten en moeilijk lerende kinderen in de omgeving Arnhem-Nijmegen. Omdat de opzet in Weert kleiner zou worden werd de naam van een kleiner diertje gekozen: Bambi.
Het Bambitreffen begint altijd op vrijdag voor Pinksteren en eindigt op 2e pinksterdag. Deelname is mogelijk voor motorrijders, zijspanrijders en trikers. Op 1e pinksterdag vinden traditioneel 2 toertochten (de Bambiritten) plaats, waarbij bewoners van de Stichting Pergamijn (Echt) worden meegenomen in bussen en zijspannen. Uniek is echter dat het Bambitreffen geen zijspantreffen is, maar dat ook solo-rijders en trikes welkom zijn en ook in deze toertochten mogen meerijden. Dit vormt, samen met politie, ambulance en bezemwagens een stoet van ca. 7 km.

Bron: Wiki


Omdat zoon en vriendin samen met vrienden ook meereden, maar even een stukje gefilmd.
Ging allemaal een beetje snel dus ik wiebel soms iets te enthousiast als er iets moois of gaafs langs kwam qua motor of geluid, maar heb mijn stinkende best gedaan;)

Zoon en vrienden op 6.55 minuten midden in beeld, meer geluid dan snelheid zal ik maar zeggen ;)

©José '12

2 opmerkingen:

 1. Ja, dit is ieder jaar weer een hele happening! Voor alle betrokkenen. Voor de motorrijders én niet in de laatste plaats voor de bewoners van Stichting Pergamijn. (Heb altijd gedacht dat het Pepijn was...) We hebben zelf eigenlijk niets met motors, maar bij dit evenement zijn we geregeld aanwezig om de stoet met applaus te verwelkomen. En wat een weer dit jaar, hè???

  Groetjes,
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij was dat vroeger ook Pepijn maar is dat niet allemaal in stichting Pergamijn overgegaan? Weet het eigenlijk ook niet zeker.
   Ja het weer was stralend en de koppies van de mensen straalden mee. Echt leuk om te zien ja! Hier hoor ik niks anders dan auto's/motors en vrachtwagens ;)

   Verwijderen