dinsdag 31 januari 2012

Spicy kip


Hete Kip (+/- 4 personen) :

Benodigdheden: 
1 Kipfiletje per persoon
Rode + Groene Paprika (klein snijden)
2 Uien (ook klein snijden)
Grote fles tomaten ketchup
1 Eetlepel bruine basterdsuiker
1 Eetlepel appelstroop
Scheut ketjap (naar eigen smaak)
Sambal ( weer naar eigen smaak)
Evt. Knoflook
1 Pot Atjar Tjampoer

Kipfilet in blokjes met zout en peper even aanbraden.
Doe dit daarna in een grote (braad-stoof)pan.
Fruit de paprika en uien (zonder uien kan natuurlijk ook ;)) met evt. de knoflook in het braadvet/olie van de kip en doe het bij de kip in de pan.
Voeg de fles (ja heel de fles!) tomaten ketchup/suiker/stroop/ketjap en sambal toe en laat ongeveer 3 kwartier zachtjes pruttelen, eventueel wat water toevoegen als het te hard verdampt.
Voeg dan de Atjar Tjampoer toe MET het vocht dat in de pot zit en warm goed door...
(Je kunt het eventueel als het nodig mocht zijn nog wat binden)
Je kunt ook een flinke scheut chilisaus toevoegen, ligt eraan hoe pittig je het wil.

Lekker met rijst/bami, gebakken uitjes, kroepoek en fruit(salade).
Echt zo'n bord-op-schoot-recept.
Eet smakelijk.... 

©José '12

2 opmerkingen:

  1. O lekker Jose, ik heb het recept opgeslagen want volgens mij maakte mijn vader dit altijd en noemde hij het Afrikaanse Kip ;-)

    Bedankt
    Fijne dag verder
    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh dat ziet er erg lekker uit zeg! Bedankt voor het recept dat ga ik ook eens proberen!

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen