maandag 9 maart 2020

Karen Rose – De duistere kant

























Karen Rose – De duistere kant

Auteur: Karen Rose
Titel: De duistere kant
Genre: Romantic suspense
Uitgave: Paperback (640 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026148095

Omschrijving:
Rechercheur Adam Kimble is verwikkeld in de zwaarste zaak van zijn leven: hij moet de meedogenloze moordenaar opsporen, die het gemunt heeft op de vrouw van wie hij houdt. Om Meredith te beschermen moet hij alles doen wat in zijn vermogen ligt en zal hij de duistere demonen uit zijn verleden het hoofd moeten zien te bieden…

Over de auteur:
De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.
Voor het overzicht van al haar boeken die door Uitgeverij de Fontein werden vertaald (en dit is inmiddels het 20e!!! #FEEST!!) en uitgegeven verwijs ik je graag naar de volgende pagina ---> KLIK

Mijn leeservaring:
YES!
Denk je bij jezelf als je de heerlijke dikke pil “De duistere kant” van Karen Rose ontvangt als recensie-exemplaar. Maar liefst 640 (!!!!!) pagina's leesgenot voor de boeg. Want dat het weer een leesfeest wordt staat als een paal boven water, nooit stelt Karen teleur.
Spanning, romantiek, steamy windows ;-) Niet voor niets dat ze The Queen of romantic suspense wordt genoemd.
Haar soepele vlotte schrijfstijl, haar like-able hoofdpersonen, de to the point beschrijvingen van situaties maar altijd gegoten in een sausje van droge humor. Toch kan ik verdorie wel weer janken als het boek alweer veel te snel uit is. Ook nu weer, dan zit ik als een onnozele een tijdje voor me uit te staren, alsof je in een zwart gat valt. Bleghh.

In dit boek lezen we het verhaal van Meredith Fallon en Adam Kimble, maar ook Mallory is weer in beeld. We lazen haar verhaal al in Karen's boek  klik --- > “Op het spel” waarin Mallory een grote rol speelt, slachtoffer van kindermisbruik – ongelooflijk triest verhaal. (Ik ga hier niet spoileren ;-))

Kinderpsycholoog Meredith ontfermt zich over Mallory en op de dag dat er iets speciaals gebeurt neemt Meredith haar mee naar een restaurant om dat te vieren. Ze krijgen echter te maken met een jongen die binnenkomt en hun leven bedreigt, hij richt zijn pistool maar Meredith weet hem wat te kalmeren, ze merkt dat de jongen dit alles niet wil doen. Maar dan gebeurt er iets akeligs en Meredith en Mallory krijgen de schrik van hun leven …

Adam die zich al bijna een jaar zover mogelijk uit de buurt van Meredith weet te houden, ondanks dat hij de liefde van zijn leven heeft gevonden in haar, MOET nu vrezen voor haar leven. Zijn eigen nachtmerries zal hij even op een laag pitje moeten zetten, hij zou zelfs zijn leven geven als het om Meredith gaat. Het lijkt er op dat de moordenaar of moordenaars, het hebben voorzien op Meredith, maar klopt dat wel?
Hij verzamelt een team van vertrouwelingen om zich heen die hem helpen. DE hamvraag is echter – WIE in de nabije omgeving van hem en Meredith is absoluut niet te vertrouwen. Hoe weten de daders steeds waar iedereen op een bepaald moment is zodat ze kunnen toeslaan?

We lezen ook het verhaal van de nietsontziende klootzak die een spoor van lijken achter weet te laten. Hij probeert om alle losse eindjes op te ruimen. Het interesseert hem blijkbaar geen ene moer wie daar nog meer het loodje voor moet leggen. Maar waar gaat het hem eigenlijk om? Wat is de ware reden?

Moeten we nu denken dat iedereen zijn duistere kant heeft? 
Dat zou zo maar kunnen. Wat zou jij doen? Hoe ver zou jij gaan om je geliefden te beschermen?
In de boeken van Karen zitten heel veel karakters die je stuk voor stuk in je hart zult sluiten, niet de bad-asses natuurlijk. Al deze mensen vertegenwoordigen wat mij betreft het goede dat iedereen in zich heeft. Maar ook deze mensen hebben allemaal een verleden, een rugzakje dat ze met zich meezeulen waarheen ze ook gaan.
Ook Meredith en Adam hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt in het verleden en dragen de gevolgen nog steeds met zich mee. Maar altijd en overal is daar dan die schare van vrienden en familie die en bloc bescherming bieden. En dat dan veel karakters uit vorige boeken weer even om het hoekje komen kijken is meer dan aangenaam. In dit boek stal ook vooral Clarke mijn hart, Meredith's opa, een stoere gast met een harde schil maar o zo zachte binnenkant. Een grote lieve knuffelbeer met een groot hart.

De duistere kant is weer een zalig pareltje, jaloersmakend goed geschreven.


Uiteraard is het boek ook “los” te lezen maar dat raad ik ten strengste af, je zou jezelf niet een hoop leesplezier moeten ontzeggen door de rest van haar bibliografie niet te lezen ;-)

Uiteraard vind je alles over Karen op het world wide web. 
Op haar website vind je werkelijk ALLES!---> KLIK

En zoals Lynne Patrick het ooit mooi formuleerde:

She doesn't just write thrillers - she creates entire worlds.


Happy reader dankt Uitgeverij de Fontein voor weer een weergaloos goed recensie-exemplaar!!

©José
Maart 2020





Geen opmerkingen:

Een reactie posten