donderdag 23 mei 2019

Dani Atkins - Zonder mij

























Dani Atkins - Zonder mij

Auteur: Dani Atkins
Titel: Zonder mij
Genre: Roman
Uitgave: Paperback (432 pagina's) en E-book
ISBN: 9789026147296

Omschrijving:
Opnieuw een schitterende en meeslepende roman van Dani Atkins, de auteur van "Versplinterd' en "Duet met jou'.

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.
Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?
De boeken van Dani Atkins zijn voor iedereen die ook geniet van de romans van Jojo Moyes en Santa Montefiore.

Over de auteur:
Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense metro heeft doorgebracht gebruikte ze om te lezen en om te dromen van haar eigen boek. Dat werd uiteindelijk Versplinterd.

Mijn leeservaring:
De boeken van Dani hakken er emotioneel wel in, zo ook dit boek weer. Tissues zijn dan ook geen overbodige luxe om bij de hand te hebben als je begint met lezen, maar dat zal per persoon verschillen natuurlijk ;-)
De cover is al veelzeggend over de richting waar het verhaal op uitdraait, maar de weg naar het einde van het boek gaat met hobbeltjes, drempels en torenhoge bergen en dalen als het om gevoelens draait.

Maddie zit bij de kapper om een laatste proefkapsel uit te proberen. Verslaafd aan social-media is ze continue bezig haar leventje te delen en foto's te posten om maar zoveel mogelijk likes te verzamelen. Als er dan een persoon op een foto blijkt te staan die maar op blijft duiken als ze na de kapper nog andere dingen gaat doen die met haar bruiloft te maken hebben, raakt ze een beetje in paniek. Dat dit uiteindelijk vier dagen voor de bruiloft tot een heftig ongeluk leidt schokt je tot in je tenen.
Maddie's verloofde Ryan ziet het allemaal gebeuren … hij vreest voor het leven van Maddie – en hun prille zwangerschap.

Als Maddie wakker wordt in het ziekenhuis vraagt ze zich af of ze wel naar huis kan zodat de bruiloft gewoon kan doorgaan. Het lijkt er op dat er verder niks lichamelijks aan het handje is.
Maar hoe anders pakt alles uit als ze uiteindelijk de waarheid ontdekt en er achter komt dat er inmiddels zes jaar zijn verstreken. Voor Maddie lijkt alles zo recent gebeurd maar haar familie – vrienden en ook Ryan zijn doorgegaan met leven. Schok na schok krijgt ze te verwerken – hartverscheurend!!

Maddie's verhaal wordt afgewisseld met het verhaal van Chloe, wie dit is moet je zelf maar gaan lezen ;-)
Het boek wordt verdeeld door de verhalen die afwisselend in 2012 en 2018 plaatsvinden.
Verteld vanuit de twee hoofdpersonen lezen we de hartverscheurende verhalen die to the point zijn en soms zelfs hilarisch. Je voelt mee met beide personen en iedereen om hen heen die erbij betrokken is.
Niet alleen Maddie moet door heftige fases. Het lijkt wel een aaneenschakeling van drama en ellende maar wordt toch ook wel afgewisseld met mooie liefdevolle momenten.
Totdat er weer een bommetje barst …..

Heerlijk boek van Dani dat weer leest als een trein! 
Moeilijk weg te leggen omdat je wil weten hoe de mensen omgaan met deze zo heftige situatie, maar ook de vlotte schrijfstijl zonder poespas. Enige minpuntje – als thrillerlezer weet je dat ieder detail uiteindelijk ergens voor dient of toe leidt. In het begin van het boek wordt een karakter heel duchtig naar de voorgrond gepusht, helaas zit ik nu nog steeds te dubben wat er met die gast aan de hand was! Maar dat kan ook aan mijn rare brein liggen, misschien is niet alles in “het boekenleven” verklaarbaar of relevant.
Een dikke vette pluim weer voor dit meeslepende “Zonder mij”!

Dani Atkins vinden we o.a. op;

Facebook ---> KLIK

Wederom dank ik Uitgeverij de Fontein voor het recensie-exemplaar dat ik mocht ontvangen.

#LiefdeVoorBoekenMaarDatWistJeAl ;-)

©José
Mei 2019


2 opmerkingen:

  1. Mooie recensie schreef je bij het boek, nodigt wel uit om het te gaan lezen José.

    Groetjes,
    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Hilly! Was ook zeker de moeite van het lezen waard :-)
      Fijn weekend!

      Liefs,
      José

      Verwijderen