zondag 10 september 2017

Anya Niewierra – Vrij uitzicht


Titel: Vrij uitzicht
Uitgever: B for books
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (460 pagina's) en E-book
ISBN: 9789085163190

Omschrijving:
Het leven van de succesvolle zakenvrouw Tess Clement wordt getekend door een diep geheim. Wanneer haar moeder overlijdt en haar man er met een jongere vriendin vandoor gaat, weerhoudt niets Tess nog om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze vertrekt naar Zuid-Frankrijk om haar grote liefde van lang geleden bij verrassing op te zoeken. Maar... het dorp Mosset, waar ze naar terugkeert, blijkt nog steeds in de ban van een serie raadselachtige verdwijningen van vrouwen...
*Marion Pauw is ambassadeur voor Vrij uitzicht. Zij zegt over het boek:
''Het debuut van Anya Niewierra heeft het allemaal: een onopgeloste misdaad uit het verleden en een opbloeide romance in een spannende setting. Dit is nou een heerlijke trhiller.''

*DWDD Panellid Wim Krings over Vrij uitzicht:
''Een thriller die leest als een speer!''

Over de auteur:
Anya Niewierra (1964) werd geboren in Kerkrade. Ze is werkzaam als algemeen-directeur van VVV Zuid-Limburg en was tot voor kort president van EDEN, het grootste samenwerkingsverband van toeristische bestemmingen ter wereld.
En natuurlijk een van de Moordwijven!

Mijn leeservaring:
Voor wie mij een beetje kent, ik heb de neiging om wel eens van voor naar achter of zo maar wat in het wilde weg te lezen ;-)
Toen ik hoorde dat Anya zich bij het selecte groepje Moordwijven had aangesloten begon ik meteen in haar – op dat moment – nieuwste boek; Het dossier. En ik was uitermate diep onder de indruk zoals je in mijn leeservaring daarover HIER kunt lezen.
In de Dominicanenkerk in Maastricht (verslagje: KLIK ) mochten we een aantal dames met illustere moordneigingen ontmoeten. En daar kocht ik Anya's debuut, Vrij uitzicht dat ze ook nog eens signeerde.
Misschien vind je het leuk om te lezen hoe Anya tot dit debuut kwam, je leest het HIER op haar website.

Vrij uitzicht – een verwijzing naar het uitzicht naar en vanaf het een kasteel dat zich in het Zuid-Franse plaatsje Mosset bevind. Het bestaat en is gebouwd op een berg in het woeste landschap van de Pyreneeën ten westen van Perpignan. Een verhaal met veel fictie maar ook een beeldende beschrijving van het dorp met al zijn specifieke plekjes en karakteristieke straatjes en huizen en inwoners.
Je zou zo in je auto willen stappen en erheen rijden ….

Tess, succesvol zakenvrouw die letterlijk en figuurlijk door haar man Rob bedrogen wordt, in meerdere opzichten. Niet alleen haar huwelijk maar ook haar zaak en vermogen blijken in rook op te zijn gegaan. Haar kinderen Koen en Melissa zijn volwassen en het huis uit. Maar als dan ook nog Tess' moeder overlijdt wordt het allemaal teveel en dreigt ze onder te gaan in drank en ellendigheid. Ze neemt dan ook een rigoureus besluit en keert terug naar haar verleden waaruit ze een immens geheim heeft meegenomen, waar niemand dan haar moeder ooit van op de hoogte is geweest. De plek waar haar moeder haar ooit mee naar toe nam op vakantie en waar vandaan ze met zijn tweeen zijn gevlucht als dieven in de nacht …

Haar zoektocht voert haar dus naar Mosset waar ze een huis huurt en spoken uit het verleden wil verjagen. Mosset waar vooral het kasteel een heel erg grote rol speelt met zijn uitstraling, zijn geheimen die groter lijken te zijn dan Tess ooit had verwacht.
Ze ontmoet haar jeugdliefde en zijn lieftallige assistente, een wereldberoemd schilder en haar nieuwe lieve vriendin Colette. Al deze mensen konden in hun jeugd niet snel genoeg vertrekken naar de grote stad, weg uit het slaapstadje Mosset dat niks te bieden had aan de jeugd. Toch kwamen er veel mensen ook weer terug, met redenen die we onderweg allemaal te lezen krijgen.
Maar ook woont er iemand die in het duister wenst te blijven, die niet blij is met de komst van Tess. We maken al meteen kennis met deze persoon in de proloog en die steeds in schuingedrukte hoofdstukjes door het boek dingen onthult. Een persoon waar je de kriebels van krijgt, maar waar je  geen flauw idee van hebt wie het is! Langzaam aan ontrafelt zich een gruwelijk geheim dat bepaalde mensen met zich meedragen, dat hen zelfs op bepaalde manieren verbindt. Deze duistere persoon echter blijkt wel heel erg ontspoord als je het mij vraagt, is deze persoon ook verantwoordelijk voor een aantal vermissingen? Maar zoals Anya het weet te beschrijven snap je het zelfs ook nog waarom iemand zo van het pad raakt.
Je blijft tijdens het lezen in het donker tasten, je afvragen waartoe dit mysterieuze verhaal leidt. Het lijkt wel alsof iedereen er een verborgen agenda op na houdt, je weet niet meer wie Tess zou kunnen vertrouwen. Maar ja, ook Tess heeft wel het een en ander gedaan dat nou niet bepaald chic te noemen is als het ware.

Aan de ene kant leest het boek als een thriller in een prachtige doch duistere setting, terwijl aan de andere kant het leven en de liefde om de hoek komen kijken in al zijn facetten.
Een ijzersterk debuut! En ik kreeg echt de neiging om Mosset te gaan googelen, op zoek naar het befaamde kasteel. Ik vond een paar sfeerbeelden …
Leest heerlijk weg als je net als mij wel houdt van de geheimzinnige sfeer die middeleeuwse kastelen met zich meebrengen, waar de geest van het verleden mee zwerft door alle zichtbare en onzichtbare ruimtes …. ;-)

Meer info in een makkelijk rijtje;

Anya Niewierra:

Het dossier ---> KLIK

Facebook ---> KLIK

Twitter ---> KLIK

Website ---> KLIK

Moordwijven:

Facebook ---> KLIK

Twitter ---> KLIK


In afwachting van haar 3e boek dat al in de pen zit ;-)

©José – september 2017

2 opmerkingen:

 1. Spannend, de foto's sfeervol José.
  Je zal blij zijn dat haar 3e boek in de pen zit:)

  Veel leesplezier!

  x Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was ook heel aangenaam vertoeven daar in Frankrijk - met lezen bedoel ik dan hè ;-)
   Ja zeker blij, want ik heb niks meer te lezen! (GRAPJE!!!)

   Liefs terug! X

   Verwijderen