donderdag 18 mei 2017

Karen Rose - In het donker


Karen Rose – In het donker

Auteur: Karen Rose
Titel: In het donker
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback (767!! pagina's) en E-book
ISBN: 9789026141249

Omschrijving:
Het recht zegeviert niet altijd, want rechercheur Scarlett Bishop heeft talloze bad guys door de mazen van het net zien glippen en hun straf zien ontlopen. Tot nu toe heeft ze haar wraakgevoelens kunnen beteugelen, maar nu wordt die zelfbeheersing danig op de proef gesteld. Journalist Marcus O’Bannion zet zich in voor slachtoffers en hun rechten. Hij gelooft dat hij inmiddels alles gezien heeft op het gebied van zieke geesten en verdorvenheid, maar dan raakt hij betrokken bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw die ooit zijn hulp zocht. Het onderzoek leidt Scarlett en Marcus naar een omvangrijk netwerk van mensenhandel. Scarlett en Marcus moeten zich inlaten met meedogenloze figuren en zullen ze hun eigen grenzen moeten overtreden. Als ze tenminste levend uit handen van de bende weten te blijven….....

Over de auteur:
De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.
Van haar verschenen in het Nederlands inmiddels Sterf voor mij, Schreeuw voor mij, Moord voor mij, De dood in haar ogen, De mond gesnoerd, Van mij alleen, In vertrouwen, Heb je me gemist, Over de schreef, Op de hielen, Niemand zeggen en In de val.
Over In het donker;
Een nieuwe thriller van bestsellerauteur Karen Rose, de koningin van Romantic Suspense. In het donker is wederom doorspekt met spanning, erotiek, intriges, moord en bedrog.
Karen Rose schrijft zulke goed uitgewerkte thrillers dat je hartslag ervan omhoogschiet en je de pagina’s steeds sneller wilt omslaan.’ Book Page
‘Karen Rose bezorgt je koude rillingen.’ Tess Gerritsen

Mijn leeservaring:
Als ik me ergens op kan verheugen dan is het wel een nieuw boek van Karen Rose. Wat was ik dan ook blij dat ik dit boek mocht ontvangen! Me verheugen op maar liefst 767 pagina's leesgenot van de bovenste plank.
Want alles wat deze weergaloos begaafde schrijfster heeft geschreven lijkt alleen maar beter te worden met het verstrijken van de tijd. Ik mag wel zeggen dat ik een mega-fan ben, vandaar dat jullie me mijn extreme enthousiasme maar moeten vergeven – of anders (mocht je haar nog niet kennen) eens in haar bibliografie duiken. Misschien word je zelfs nog enthousiaster dan mij (not! ;-))....
Haar kenmerkende schrijfstijl is vlot leesbaar en is doordrenkt met spanning, liefde met een licht erotisch tintje hier en daar, geweldige verhaallijnen en geniale details die alles met elkaar verbinden. Je komt steeds karakters tegen uit andere boeken die op de een of andere manier verbonden zijn met de hoofdpersonen in het nieuwste boek. Je sluit de karakters in je hart en leeft met ze mee. Neemt niet weg dat je alle boeken ook afzonderlijk kunt lezen (maar dat moet je niet willen!! Alles lezen!! ;-)).
(Karen's bibliografie in volgorde van schrijven vind je o.a. op haar site – KLIK en op Wiki natuurlijk – KLIK )

In het donker is het verhaal van Marcus en Scarlett en speelt zich af in Cincinnati – Ohio.
De proloog begint op dinsdag 4 augustus om 02.45 uur ...
De twee hebben elkaar negen maanden eerder ontmoet terwijl Marcus herstellende was in het ziekenhuis en Scarlett als Rechercheur moordzaken aan zijn bed zat. Sindsdien zijn ze geen minuut uit elkaars gedachten geweest maar hebben elkaar niet meer ontmoet of gesproken.
Marcus heeft het familiebedrijf in beheer.
Uitgever/journalist, en tevens voormalig Army Ranger, Marcus O'Bannion van de krant de Ledger heeft met een select groepje van zijn werknemers die als familie voor elkaar zijn, waaronder zijn broer Stone, nog een apart - geheim project naast de krant. Ze proberen gerechtigheid te creëren voor misbruikte en mishandelde vrouwen en kinderen. Ze een veilige haven bieden en rust geven op hun eigen manier. Dat ze daarbij de grenzen van de wet soms een beetje moeten ombuigen is voor dit groepje bijzaak. De bedreigingen die ze krijgen nemen ze graag op de koop toe. Als Marcus op de bewuste nacht een sms om hulp krijgt van een meisje dat hij kort daarvoor ontmoet heeft in het park gaat hij er dan ook meteen naartoe. De eerste waar hij echter aan denkt om te bellen voor een soort van back-up is Scarlett die verrast is maar toch naar de afgesproken plek gaat. Als ze aankomt is het echter al een en al ellende. Ze hoort schoten en rent dan ook zonder pardon de donkere steeg in en treft daar een dood lichaam aan ….. en Marcus die onder het bloed zit.

Ja hallo, dan heb je me al in je greep als schrijver.
Het mysterieuze slachtoffer heeft blijkbaar een zwaar verleden aan alle gevonden tekenen op haar lichaam te zeggen. Marcus en Scarlett staan dan ook voor een raadsel en moeten met enkele kleine aanwijzingen beginnen aan de zoektocht naar de daders. Al snel blijkt het te gaan om mensenhandel. Zowel kinderen/tieners voor de seksindustrie als volwassenen die als een soort van slaven fungeren.
Je leert die misselijkmakende groep ook kennen door de verhaallijn van de nietsontziende Ken die met zijn groep de top van deze handel bestrijkt door de invoer en distributie van de mensen te regelen op hun geheel eigen wijze.
Deze groep heeft echter ook een tweede agenda. Marcus moet dood om een reden die je vanuit Ken voorgeschoteld krijgt.
Marcus en Scarlett zijn zich hier echter nog niet zo snel van bewust...

Scarlett komt zelf uit een familie van politiemensen, haar vader en een aantal broers gingen haar al voor in dit zware vak. Ze denkt dan ook dat ze zich als enige dochter/zus extra moet bewijzen en grijpt ook alles aan om iedere bad-ass achter de tralies te krijgen. In het verleden heeft ze een zwaar verlies meegemaakt dat haar hier toe drijft. Ze wil koste wat kost de daders pakken – dood of levend dat maakt haar geen fluit uit in dit geval. Samen met haar partner Deacon en de hulp van hun team alsook Marcus en zijn kornuiten gaan ze de strijd aan …..
Maar waar eindigt gerechtigheid en waar begint wraak??!!?? 
Zoals de achterflap al zegt.
Een dunne scheidslijn die mensen met een verleden soms niet helder meer kunnen zien en waarbij de emoties wedijveren met gezond verstand.

Zoveel heerlijke pagina's, waar je weer als een sneltrein doorheen gaat. Afwisselend in verschillende wagons. Je schudt van spanning naar verdriet, van liefde naar erotiek en zonder te knipperen belandt je weer in een super spannende coupé om vervolgens letterlijk in tranen te zijn op sommige momenten. Wat benijd ik haar schrijfstijl. Mensen zo weten mee te slepen is fenomenaal. Romantic suspence - maar zoals ik al ooit eerder aangaf – voor mij zijn het echter Feelgood-Thrillers van de bovenste plank.

Alweer uit helaas.
Gewoon wachten op het volgende juweeltje dus … ;-)


Mijn oprechte hartelijke dank gaat weer naar Uitgeverij de Fontein voor dit zalige recensie-exemplaar van In het donker dat wereldwijd weer veel mensen blij gaat maken.

©José mei 2017


2 opmerkingen:

 1. Het heeft jou weer meegesleept José. Wat een rijkdom he boeken...

  Lieve groet,
  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een van mijn favoriete schrijfsters, dus ik liet me inderdaad weer heerlijk meeslepen Hilly ;-)

   Liefs terug!!

   Verwijderen