vrijdag 5 augustus 2016

OmdenkenOmdenken

Vandaag op deze #MuzikaleVrijdag een herdenking, een heel negatieve herdenking wel te verstaan.
In WOII werd in 1945 op deze dag namelijk de eerste uraniumbom gegooid boven Hiroshima. Die bom hebben ze zelfs een naam gegeven – Little Boy, het “kindje” woog maar liefst 4000kg!
Het ding doodde in een fractie van een seconde maar liefst 75.000 mensen en verwoeste de stad compleet. Een enorme vuurbal van een 300 meter doorsnede ontwikkelde zich. Onder deze vuurbal liep de temperatuur op tot 4.000°C.
Hierdoor kwamen er gamma- en infraroodstralen vrij die zich met de snelheid van het geluid in de schokgolf verspreidden waardoor ook nog eens tienduizenden mensen gewond raakten en zwaar verbrandden …. De regen deed er daarna nog een schepje bovenop door de deeltjes die in de lucht hingen te verspreiden, zwaar radioactief spul waardoor veel mensen ook nog de zgn stralingsziekte ontwikkelden.

Je zult zo'n dag maar herdenken. Natuurlijk voor de slachtoffers, maar dat de natie die verantwoordelijk was voor die verrekte bom (Verenigde Staten onder bevel van Harry Truman) de dag herdenkt onder de naam: Atomic Bomb Day is in mijn brein op zijn minst een beetje heeeel erg raar!

Omdenken, ja ik weet het, bommen zijn ook van deze tijd en ook ik vind dat verschrikkelijk. Maar toch wilde ik er even een onnozele twist aan geven. Niet alle bommen zijn hetzelfde namelijk.

Tom Jones heeft een heel ander soort bom in gedachten in zijn welbekende SexBomb!
Helemaal met je eens als je nu denkt; neeee hè!! Maar toch krijg je hem vandaag voorgeschoteld, like it or not ;-)
Dit is zo'n befaamde guilty pleasure, je vindt er geen bal aan maar toch zing je hem luidkeels mee. Wedden dat je op zijn minst een behoorlijk stuk van de tekst kent??!!?? Ik word er zelf zo melig van als de pest trouwens.


Geniet van je weekend en herdenk en gedenk alles en iedereen die je mist maar doe dat met een glimlach, hun gedachtenis is het waard ….. xXx

©José augustus 2016

4 opmerkingen:

 1. Ik was 9 of 10 jaar, Tom Jones en Engelbrecht Humperdinck galderden over de kermis (de rups!). Please release me, Delilah, Pussycat... Wat een stemmen en wat maakten ze indruk op mij... ik bezondig mij zelfs nu nog op mijn oudere dag aan het luidkeels onderdedouchezingen met hen! Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha! Nostalgie die rups en dan die "poes" vangen ;-)
   Lekker om mee te galderen inderdaad - snotneus! :-P

   Verwijderen