vrijdag 8 juli 2016

MijlpaalMijlpaal

8 Juli is een datum die in mijn geheugen gegrift staat. 
Toen ik zat in te plannen voor mijn #MuzikaleVrijdag dacht ik meteen terug aan deze mijlpaal. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat voor wonderbaarlijks er toen gebeurde …
Gewoon, ik slaagde voor de eerste keer voor mijn rijbewijs! En trots en blij dat ik was, niet te filmen!
Het voelde alsof ik ineens overladen werd met een vrijheid om te gaan en te staan waar ik wilde, gewoon aan kunnen rijden naar plekken die met de fiets iets langzamer te bereiken zijn bedoel ik dan. De wijde wereld in – doorrijden till sunrise als het ware. Een zonsondergang mocht natuurlijk ook. (Vandaar bovenstaande eigen foto ;-)) Oneindige wegen verkennen waar dan ook. 

Nu ik er aan terug denk had ik het idee volgens mij dat het mijn tweede (t)huis was, ik stouwde van alles in de kofferbak en dat kwam er volgens mij ook niet meer uit tot het gebakje gehemeld was. Een koekblik op wielen was mijn eerste autootje zo ongeveer.
Mijn diepe wens om een vette Amerikaan te rijden werd (door financiële beperkingen ;-)) een vette Fiat 127 – een knalrode – dat dan weer wel. Ik tufte wat rond in dat ding en was er evengoed blij mee hoor! Het belangrijkste vond ik dan ook dat er een radio in zat – MET cassettespeler! Ha!
Prioriteiten stellen heet dat.
En nog steeds rijd ik graag auto met de radio op standje tig. En ik ben ook nog steeds een van de betere chauffeurs ter wereld, op Max Verstappen na dan - maar hé, kleinigheidjes houdt je toch ;-)

Ik ben eens gaan snuffelen om te kijken wat er die dag, 8 juli 1982 (jeej ik word oud!) op nummer 1 stond in de toenmalige top 40. Op zich niks mis mee – voor die tijd ;-)Geniet van je weekend en denk er aan – IEMAND houdt van je! X

©José juli 2016

2 opmerkingen:

  1. Ja, het rijbewijs halen wat een super fijn gevoel was dat.
    De vrijheid die het gaf:-) Cassettebandjes vol muziek, herkenbaar.

    Ik was even terug José.

    x Hilly

    BeantwoordenVerwijderen