zondag 24 januari 2016

Isa Maron - GalgenveldIsa Maron – Galgenveld

Auteur: Isa Maron
Titel: Galgenveld
Uitgever: Overamstel
Genre: Thriller
Uitgave: Paperback en E-book
ISBN: 9789048822652


Omschrijving:
Als Amsterdam-Noord wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord is de negentienjarige Kyra Slagter als een van de eersten op de plaats delict. Tot grote ergernis van rechercheur Maud Mertens mengt ze zich in het recherchewerk en geeft ongewenst advies. Gaandeweg blijkt dat Kyra’s suggesties toch wel heel nuttig zijn voor Mertens en dat de twee tegenpolen elkaars hulp goed kunnen gebruiken. In een wervelend samenspel tussen de jonge, scherpzinnige en soms overmoedige Kyra en de ervaren, bedachtzame rechercheur Maud komen de gruwelijke daden van een maniakale moordenaar aan het licht.

Over de auteur:
Isa Maron (Utrecht, 1965) woont in Amsterdam, waar ze een druk leven leidt met haar man en vier zonen en actief is als ondernemer.
Na haar studies aan de UvA en de universiteit van Groningen te hebben afgerond, deed Isa Maron in 2004 een cursus proza schrijven.
Haar debuutroman
Passiespel leverde haar in 2008 de prijs voor Beste Nederlandse Vrouwenthriller van het jaar op. In november 2010 verschenen haar tweede boek Verboden verleden en de minithriller Vrij Zwemmen, waarvan inmiddels ruim 12.500 exemplaren verkocht zijn.
Isa publiceerde ook korte verhalen, onder andere in
Margriet en in de verhalenbundel Verrassing! In de verhalenwedstrijd voor Heleen van Royens Grote Zomerboek, dat in mei 2011 uitkomt, eindigde ze met het verhaal 'Achttien minuten' onder pseudoniem van haar nieuwe hoofdpersoon Nora Tielstra in de top 10. In November 2011 verscheen de thriller Schaduwkant.
Volg Isa via Twitter en haar website: www.isamaron.nl
En natuurlijk een van de Moordwijven!

Mijn leeservaring:
Maud en Kyra – twee sterke karakters.
De een een rechercheur – Maud – en de andere een ontiegelijke nieuwsgierige 19 jarige puber die wel bezeten lijkt door alles wat maar bij moord en doodslag in de buurt komt.

Als haar broer toevallig een “hangend lijk” ziet stuurt hij Kyra een berichtje hierover. Als de wiedeweerga fietst ze er naar toe en raakt gefascineerd door de plaats delict. Als ze dan ook nog eens ziet wie diegene is die daar zo onfortuinlijk aan zijn eind lijkt te zijn gekomen gaat ze zelf aan de slag met een amateuristisch onderzoek.
Hierbij loopt ze de gerenommeerde rechercheur Maud Mertens vaak voor de voeten. Deze is hiervan absoluut niet gediend tot ze er achter komt dat Kyra een ontzettend scherpe geest heeft en makkelijk connecties legt tussen bewijzen en vermoedens. Ook mede omdat ze nog steeds zoekt naar haar inmiddels vier jaar geleden verdwenen zus krijgen we een prachtig kijkje in het brein van Kyra en dat maakt dat je graag wil blijven lezen.

Door het boek heen krijgen we een schuin gedrukte tweede lijn voorgeschoteld die nieuwsgierig maakt. Over wie gaat dit gedeelte en waar brengt het ons naar toe?
Het leest in ieder geval als een trein en ik zou mezelf zomaar willen herkennen in Kyra, pienter en op weg naar een leven als onderzoeker – in welke vorm van recht ze ook terecht gaat komen. Het gespuis zal nog een harde dobber aan haar hebben kan ik me zo voorstellen.

De privélevens van de dames lopen ook goed verweven door het boek en laten nog wel wat vragen over ….
Maar lucky me – er zijn al twee opvolgers in deze serie 'De Noordzeemoorden' en de vierde zit er aan te komen!! Benieuwd hoe het verder gaat met Maud en Kyra en het mysterie van het schuingedrukte ;-)
Dus wil je net als mij een lekker leesbare serie lezen die al even op de markt is en waarbij we nog wat te goed hebben, check dan Moordwijf Isa Maron (het e-book is nu trouwens voor een zacht prijsje te vinden bij bijvoorbeeld Bruna, dat je het even weet en nee ik heb geen aandelen;-)

©José Januari 2016


2 opmerkingen:

 1. Ik heb alledrie je recensies gelezen, heel boeiend hoe je over de boeken schrijft, nodigt echt uit tot lezen!..van de drie spreekt dit verhaal me het meest aan, ik ben zowiezo wel een thriller fan, de boeken die ik door de jaren heen gelezen heb (en dat zijn er bij lange na niet zoveel als jij hoor :-) waren voornamelijk thrillers, ook veel medische thrillers. Ik hou van de spanning en vind het leuk als een boek je 'bezig' houdt. Ik schrijf deze op! Wordt hoog tijd voor een boek op mijn nachtkastje, overdag gun ik me er geen tijd voor, maar een half uurtje voor het slapen gaan moet kunnen!! Ben ook reuze benieuwd naar het boek wat je nu aan het lezen bent...die staat hoog op mijn lijstje! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh, wat lief! Dank je wel voor je compliment!
   Het gaat er ook niet om hoeveel je leest maar dat je het leuk vindt ;-) Jij hebt wel andere leuke dingen te doen ook waar ik dan weer van onder de indruk ben!! :-)
   Heel benieuwd wat je van de boeken vindt! X

   Verwijderen