vrijdag 17 juli 2015

C van Colargol#MuzikaleVrijdag met ronddwalende gedachten.
De C van Colargol.

De mensen die in mijn leeftijdscategorie vallen zullen hem misschien nog kennen, het kleine lieflijke beertje met zijn bruine koffertje dat van allerlei avonturen meemaakte.

'Hoe komt ze daar nou weer op!!!' – hoor ik je denken.
Nou, dat kwam dus zo:

Ik las en recenseerde het boek van meesterschrijver R.J. Ellory met de titel : Een circus van schimmen en belandde meteen bij het zien van de cover terug op de bank in mijn pyjamaatje in de geborgenheid van mijn moeders rechterarm die me het boek Beertje Colargol in het circus voorlas.
En man man man wat wilde ik graag dat beertje zijn met zijn koffertje, de wereld rondtrekken en van alles beleven en meemaken, wegfladderen van die bank en de wijde wereld omarmen.

Ontsnappen uit de werkelijkheid en dromen van wat kan zijn.
Ja toen nam mijn fantasie al een loopje met me en trok alles wat ik zag - hoorde en voelde in een driedimensionaal avontuur, een droom die geen einde kende of waarvan ik de afloop zelf kon invullen.
Ontsnappen in mijn gedachten aan de werkelijkheid heeft me vaak geholpen moeilijke tijden te overbruggen. Realiteit in een ander daglicht stellen en daar de positieve kant van te benadrukken maakte dat ik over het algemeen een positief ingesteld mens werd, fantaseerde over dat wat had kunnen zijn en daarbij een glimlach in mijn hart graveerde.
Het leven heeft zijn plussen en minnen, maar de mens heeft de prachtige gelegenheid om af en toe uit te wijken naar dagdromen en fantasie – en zoals je wel vaker leest maak ik daar dankbaar gebruik van ;-)

Nou, filosofisch voor een doordeweekse vrijdag, maar zo kwam ik dus weer tot de volgende muziekkeuze. Ontsnappen in dromen – door een band die vaker mijn hart beroerd.

De clip is niet de geijkte, ik heb gekozen voor deze zodat het beeld niet de muziek en woorden overheerst – luister en geniet (en krijg kippenvel zoals mij ;-)) Geniet van je weekend en droom je droom ….. x

©José Juli 2015

7 opmerkingen:

 1. Een glimlach diep van binnen die op de juiste momenten boven komt.
  Soms weg van de werkelijkheid, heerlijk dromen. Heel positief José.

  Goede muziekkeuze!

  Zomermooi dromerig weekend:-)

  Hilly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel lieve Hilly!
   Jij ook een stralend gedachtenrijk weekend ;-)

   Verwijderen
 2. Fijn weekend! Colargol is echt fijn om nog eens te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woohoo, ja ik vind hem weergaloos ;-)
   Jij ook bezige bij - genieten!

   Verwijderen
 3. Wat leuk en d muziek heerlijk!
  Fijn weekeinde, geniet
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad jeugdsentiment, ik ben beertje Colargol. Geweldige verwoord en mooie muziekkeuze.

  Fijne dag yvon

  BeantwoordenVerwijderen