vrijdag 29 april 2016

Swing it out!


Swing it out!

Een dag die naadloos aansluit op de #MuzikaleVrijdagInternationale dag van de dans!

Blijkbaar is dit al DE dag sinds 1982 om met de voetjes van de vloer te gaan. Daarbij maakt het geen fluit uit welke dans, alles kan en alles mag.
In mijn achterhoofd krijg ik dan gelijk geluiden en bijbehorende beelden. Ten eerste de serie Fame die in de tachtiger jaren enorm populair was. Wie wilde er nu niet naar zo'n gave school! Uit diezelfde periode was ook de film Flashdance en die vond ik ook geweldig.
Voornamelijk het nummer Maniac van Michael Sembello
Energetisch en vol vuur, ook de bijbehorende scenes in de film. Op de een of andere manier zie ik die dan wel weer voor me terwijl de rest van de film in feite weg gesijpeld is naar een achterkamertje in mijn hoofd. Weird – yep!

Het liedje heeft zelfs een geschiedenis. Het is niet speciaal voor Flashdance geschreven maar Mr. Sembello werd geïnspireerd door een nieuwsflash (what's in a name ;-)). Een seriemoordenaar had een aantal van zijn slachtoffers bij de buren in de tuin begraven. Je zal maar een moestuin willen beginnen zeg! Creepy!
Maar goed, het nummer is wel een klassieker geworden en ik word er nog steeds blij van als ik het hoor.
Uit de film Flashdance:


Geniet van je weekend en ga eens uit je dak, voetjes van de vloer en blijf weg uit de tuin van je buren ;-)) X

©José April 2016

3 opmerkingen:

 1. hahaha ik zal straks fame eens even opzetten en los gaan....Beenwarmers over mijn legging en ik ben weer terug in de fame tijd
  fijn weekeinde
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, voetjes van de vloer... geen gek idee:-)

  Fijn weekend.
  X Hilly

  BeantwoordenVerwijderen