vrijdag 22 april 2016

Jasper Polane - Het oog van de krokodil


Auteur: Jasper Polane 
Titel: Het oog van de krokodil 
Genre: Fantasy 
ISBN: 978-94-92099-09-9 
Uitgave: Paperback 40 pagina’s 
Winkelprijs: €5,95

Omschrijving: 
Een nieuw verhaal uit de Maalstroom! 
Remi van Helm is een slavenjager van een primitieve stam, belast met het jagen op toekomstige slaven. Op een dag vangt hij een vrouw met witte huid, geel krullend haar en een sproeterig gezicht. Remi is meteen geïntrigeerd door deze vreemde vrouw, die duidelijk niet uit een van de andere stammen komt. De situatie wordt problematisch als Remi's trouw aan zijn volk in strijd komt met zijn interesse in deze aparte vrouw. Het oog van de krokodil...

Over de auteur: 
Jasper Polane is schrijver, regisseur en oprichter van Quasis. Als scenarist schreef hij tekenfilmseries voor televisie. Lege steden (2014) werd genomineerd voor de Hebban Award voor het Beste Fantasyboek van het jaar. Het vervolg Vorstin van de kou verscheen in 2015.

Mijn leeservaring:  
Het oog van de krokodil is een zogenaamde splinter
Een splinter is een maandelijks uitgegeven boekje. Een boekje dat iedere maand door een andere auteur geschreven wordt. Dunne boekjes die je in een zucht uit hebt maar die door de kracht van goed gekozen woorden en zinnen je toch het gevoel geven een dik boek te lezen. 
Zo ook deze splinter van Jasper Polane. 
Geen voorwoord – proloog of wat dan ook maar meteen bam! 

 
Krachtig neergezet, je zit er meteen in!
Het verhaal speelt zich af in een van de parallelle werelden van Otrostaadt – eentje die permanent voor een deel onder water staat. De stam die er woont is voornamelijk bezig slaven te vangen die naar parels moeten duiken. Zo ook de brutale Edison, die op zoek is naar een dubbelaar. Dubbelaars zijn net als de parallelle werelden, mensen die in principe hetzelfde zijn maar in een andere “uitvoering” ook in een of meerdere andere werelden wonen. Als ze hem vindt is de vonk die overspringt wederzijds, maar zal dit genoeg zijn voor hem om zijn wereld te verlaten en met geelhaar mee te gaan naar haar wereld? 
 
Edison is voor de “Maalstroomfans” een oude bekende. 
Al eerder maakten we kennis met haar in Lege steden en Vorstin van de kou , twee delen uit de reeks – De onzichtbare maalstroom.
Toch is deze splinter zo geschreven dat je absoluut geen voorkennis nodig het. Het zou ook zomaar een instappertje kunnen zijn – een soort proloog op Jasper’s volgende deel in de “Maalstroomreeks” met de aansprekende titel: Wolvinnen van Otrostaadt dat 25 juni zal uitkomen. En ik moet zeggen dat deze splinter me weer razend nieuwsgierig maakt naar meer! 
 
Mocht je ook nieuwsgierig zijn geworden naar de eerste twee delen dan geef ik je de links naar mijn leeservaring:
Lege steden ---> KLIK

en 

Vorstin van de kou ---> KLIK 


Jasper is ook te vinden op :

Facebook -----> KLIK

en

Twitter    ------> KLIK

 

Dank je wel Jasper en Petra Polane van Quasis voor het recensie-exemplaar! Graag gelezen! 

 
©José April 2016

2 opmerkingen: