vrijdag 20 mei 2016

Vleugels

                         Bron: GPPits

 
Vleugels

Deze #MuzikaleVrijdag gaat qua vleugels niet over onze trots Max Verstappen die in het Red Bull Racing team als verse aanwinst de sterren van de hemel reed!! Wat een prestatie, ongelooflijk!

Dit gaat ook over een topper die op 20 mei 1932 een klasse prestatie leverde. Een dame die vleugels kreeg en als eerste vrouwelijke piloot in een solovlucht de Atlantische Oceaan overstak.
Amelia Earhart, van kleins af aan een echte tomboy, die erg geïnteresseerd was in vrouwen die mannenberoepen uitoefenden. In die tijd was ze als passagier al een paar keer meegevlogen maar haar diepste wens was zelf vliegen. Vlieglessen en bij elkaar geschraapt geld zorgden ervoor dat ze uiteindelijk haar eigen vliegtuig kocht waar ze zelfs een hoogterecord mee vestigde.
Leven in de spotlights en veel indrukwekkende vluchten. Tot een bepaalde vlucht in 1937 in een mysterie eindigde.

Amelia en haar navigator Fred Noonan zijn op weg naar Howland en hebben nog niet zoveel ervaring met het destijds nieuwe systeem voor radionavigatie. Waarschijnlijk is dit er de oorzaak van dat de twee op een gegeven moment verdwenen zijn in het luchtledige....
Nooit werd er meer iets van hun vernomen en Amelia werd dan ook op 5 januari 1939 doodverklaard. Een tragisch gegeven na zo'n heldhaftig leven.

Een liedje dat daar voor mijn gevoel wel bij aansluit, een gedachte die door Amelia's hoofd zal hebben gespookt in de tijd dat ze slechts passagier was.


Geniet van je weekend en bedenk eens wat jou vleugels geeft! ;-) X

©José mei 2016

2 opmerkingen: